skip to Main Content
Hispasat osigurava nova sredstva
Hispasat-osigurava-nova-sredstva

Autor

Odbor direktora Export-Import Banka Sjedinjenih Država (EXIM) jednoglasno je odobrila $ 80 ) .7 miliona finansiranja za španski Hispasat.

Transakcijom će se financirati usluge lansiranja i lansiranje i početno osiguranje Amazonas Nexusa u orbiti na raketi SpaceX u 2022.

To je ujedno i prvi EXIM-ov satelitsko financiranje od 2015 i završava financiranje svemirskog segmenta ove nove misije Hispasata Grupa. Prethodno, u maju 2020, operater je potpisao € 129 milionski ugovori o finansiranju s BPI France i bazenom od četiri finansijska entiteta za podršku proizvodnji satelita.

Komentirajući razvoj događaja, Miguel Angel Panduro, izvršni direktor Hispasata, rekao je: „Njegova solidna finansijska situacija, s jednim od najnižih nivoa zaduženosti u čitavom sektoru, omogućila je nas da uspješno dovršimo ovu operaciju financiranja, zahvaljujući kojoj ćemo moći pružiti najbolji odgovor na nove potrebe naših klijenata ”.

Amazonas Nexus je Satelit velike propusnosti (HTS) dizajniran sa arhitekturom koja kombinuje Ku i Ka opsege za optimizaciju komunikacije i umnožavanje kapaciteta dostupnih za komercijalnu upotrebu. Također će sadržavati najnoviju generaciju digitalnog transparentnog procesora (DTP), tehnološkog napretka koji će moći digitalno obraditi primljene signale satelita i povećati njegovu fleksibilnost u orbiti.

Novi satelit, koji gradi Thales Alenia Space, zamijenit će Amazonas 2 i pokriti cijeli američki kontinent, sjeverni i južni atlantski koridor (oba područja s velikim zračnim i pomorskim prometom) i Grenland sa 61 stepeni zapadne orbitalne pozicije.

Povezano

45

Vezani članci

Back To Top
Search