Hispasatov Amazonas Nexus ulazi u upotrebu

0
hispasatov-amazonas-nexus-ulazi-u-upotrebu

Novi satelit Hispasat završio je neophodnu zemaljsku infrastrukturu za svoj ulazak u upotrebu sredinom ove godine. Amazonas Nexus je posebno dizajniran da ponudi visokokvalitetnu povezanost za usluge vazdušne i pomorske mobilnosti i efikasno će doprineti smanjenju digitalnog jaza u Latinskoj Americi na efikasan način.

Hispasat je postigao nekoliko sporazuma koji omogućavaju završetak neophodne infrastrukture za ulazak u upotrebu Amazonas Nexus, koji je lansiran u svemir 6. februara iz Cape Canaverala.Kompanija je sklopila ugovor sa kompanijom Isotropic za izgradnju dva ulaza u SAD, jednog u državi Nebraska, a drugog u Novom Meksiku. Amazonas Nexus zemaljski segment će takođe biti pojačan pokretanjem treće kapije u INTA objektima u Gran Kanariji. Ova tri ulaza, dizajnirana i razvijena od strane Hispasata, pored one su već raspoređene u teleportu Hispamar (podružnica Grupe u Brazilu) u Rio de Janeiru. Zahvaljujući ovim raspoređivanjima, koja će biti operativna sledećeg jula, kompanija će moći da pruži uplink i stambene usluge onim klijentima zainteresovanim za zakup svemirskih kapaciteta na ovom satelitu kako bi njime upravljali sopstvenom opremom za bazni opseg.

Hispasat će takođe pružati uslugu upravljanja na veliko preko Amazonas Nexus pokrivenosti. Da bi se to postiglo, upravljaće Gilat-ovom SkyEdge IV platformom, dizajniranom posebno za satelite kao što je ovaj. Ova platforma će omogućiti Hispasat-u da svojim klijentima pruži potrebnu povezanost gde god je to potrebno za usluge vazdušne i pomorske mobilnosti, mobilni backhaul 4G i 5G mreža, korporativni širokopojasni pristup internetu ili vladine komunikacije.

Amazonas Nexus će pokrivati cijeli američki kontinent, Grenland i sjeverne i južne atlantske koridore.

Advertisement