Skip to content

Hoće li se TivùSat plaćati?

tivu

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele televizijskih prava za emitovanje najboljeg italijanskog fudbala za tri sezone 2024-2027. Sky i DAZN će najvjerovatnije predvoditi ove emisije, ali postoji još jedna ideja od koje bi besplatna platforma TivùSat mogla imati koristi.

Među špekulacijama koje kruže je stvaranje TV kanala Serije A i njegovo širenje na platformama. Plaćeni model koji bi mogao zainteresirati TivuSat operatera, jer je tehnički pripremljen za plaćenu distribuciju kanala. Nije slučajno što je posljednjih dana besplatna satelitska platforma od svojih korisnika zatražila upitnik kako bi istražili njihov interes za veliki fudbal u plaćenom modu. Regulatorno tijelo AGCOM u smjernicama za Lega Calcio tender preporučuje najširu moguću distribuciju utakmica među korisnicima, usklađenost sa standardima redovnosti usluge i kvaliteta emitovanja, kaže generalni direktor TivùSata Alberto Sigismondi.

Satelitskim putem stižemo na cijelu teritoriju Italije, sa odličnim kvalitetom slike koji seže do 4K i ne stvaramo probleme s kapacitetom emiterima. Imamo i solidnu korisničku bazu sa skoro 5 miliona aktivnih kartica. Ako su se stvorili uslovi da se prvenstvo prenosi u narednim godinama vođenjem kanala Lega Serie A na našoj platformi, zašto bismo onda odbijali. Spremni smo za to. Dodao bih da bi to bila odlična prilika za razvoj. Međutim, idući tender je na putu, pa čak i ako se kanal Lega Serie A ne pojavi, TivùSat će ostati savršeno mjesto na satelitu kao igrač kojem bi se trebala dodijeliti TV prava na utakmice i koji će htjeti doći do svakog kutka zemlju čak i sa 4K prijenosom, zaključuje Alberto Sigismondi.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept