Skip to content

Hotbird 13F i G u funkciji

hotbird-13f-i-g-u-funkciji

Dva Eutelsatova satelita Hotbird 13F i Hotbird 13G ušla su u punu komercijalnu upotrebu.

Smešteni u vodećem video kvartu Eutelsat-a od 13 stepeni istočno, oni pojačavaju i poboljšavaju kvalitet emitovanja oko 900 TV kanala u više od 160 miliona domova širom Evrope, Severne Afrike i Bliskog istoka. Ovi novi najsavremeniji sateliti takođe donose napredne funkcije na 13 stepeni istočno, uključujući sposobnost redundantnosti u orbiti i zaštitu signala uplink.

Prema Eutelsat-u, Hotbird video kvart je domaćin sedam premium TV platformi, preko 600 pay-TV kanala, 300 besplatnih kanala i 500 HDTV i UHD kanala. Samo u Evropi, Hotbird doseže 130 miliona domova.

Sateliti takođe distribuiraju TV kanale za 90% kablovskih i IPTV operatera u Evropi i MENA regionu, čineći 13 stepeni istočno vodećim DTH, kablovskim, IP i DTT provajderom širom regiona. Svojim ulaskom u upotrebu, sateliti Hotbird 13F i Hotbird 13G lansiraju tri satelita koja su prethodno locirana na 13 stepeni istočno, kako bi izvršili nove misije.

Komentarišući satelite, Lorens Delpi, generalni direktor Video Business Unit-a, rekao je: “Oduševljeni smo što su Eutelsat Hotbird 13F i Hotbird 13G sada u upotrebi. 13 stepeni istočno je jedna od Eutelsatovih dugotrajnih, vodećih orbitalnih lokacija i podstiče rast publike za naše emitere od 1983. godine. Satelit zadržava integralnu ulogu u lancu snabdevanja medijima, posebno za podršku prenosu velikih vesti i sportskih događaja uživo. Naši klijenti širom Evrope i MENA mogu se radovati sve boljoj usluzi sa ovim parom moćnih novih satelita”.

Eva Berneke, izvršna direktorica Eutelsata, dodala je: “Upravljanje orbitalnim resursima velike snage za pružanje video usluga što većem broju ljudi jedan je od stubova našeg poslovanja. Ulaskom u upotrebu ova dva nova satelita na istorijskoj poziciji za Eutelsat i vodećoj poziciji za Evropu, Severnu Afriku i MENA region, obezbeđujemo kontinuiranu operativnu izvrsnost za naše klijente. Sa dva korisna tereta EGNOS-a koja su sada hostovana na našim resursima u orbiti, Eutelsat je takođe ponosan što je kompletirao GNSS mrežu za našeg dugoročnog klijenta i partnera Evropske unije, EUSPA, i što je deo kapaciteta EU da pruži pouzdane i sigurne usluge zasnovane na svemiru”.

Suočavajući se sa izazovima sa svih strana, pay-TV operateri se bore da održe svoju dominaciju u novom svetskom poretku striming servisa i pametnih televizora.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept