Hotbird 13F i G u funkciji

0
hotbird-13f-i-g-u-funkciji
Hotbird 13F i G u funkciji

Dva Eutelsatova satelita Hotbird 13F i Hotbird 13G ušla su u punu komercijalnu upotrebu.Smešteni u vodećem video kvartu Eutelsat-a od 13 stepeni istočno, oni pojačavaju i poboljšavaju kvalitet emitovanja oko 900 TV kanala u više od 160 miliona domova širom Evrope, Severne Afrike i Bliskog istoka. Ovi novi najsavremeniji sateliti takođe donose napredne funkcije na 13 stepeni istočno, uključujući sposobnost redundantnosti u orbiti i zaštitu signala uplink.

Prema Eutelsat-u, Hotbird video kvart je domaćin sedam premium TV platformi, preko 600 pay-TV kanala, 300 besplatnih kanala i 500 HDTV i UHD kanala. Samo u Evropi, Hotbird doseže 130 miliona domova.

Sateliti takođe distribuiraju TV kanale za 90% kablovskih i IPTV operatera u Evropi i MENA regionu, čineći 13 stepeni istočno vodećim DTH, kablovskim, IP i DTT provajderom širom regiona. Svojim ulaskom u upotrebu, sateliti Hotbird 13F i Hotbird 13G lansiraju tri satelita koja su prethodno locirana na 13 stepeni istočno, kako bi izvršili nove misije.

Komentarišući satelite, Lorens Delpi, generalni direktor Video Business Unit-a, rekao je: “Oduševljeni smo što su Eutelsat Hotbird 13F i Hotbird 13G sada u upotrebi. 13 stepeni istočno je jedna od Eutelsatovih dugotrajnih, vodećih orbitalnih lokacija i podstiče rast publike za naše emitere od 1983. godine. Satelit zadržava integralnu ulogu u lancu snabdevanja medijima, posebno za podršku prenosu velikih vesti i sportskih događaja uživo. Naši klijenti širom Evrope i MENA mogu se radovati sve boljoj usluzi sa ovim parom moćnih novih satelita”.

Eva Berneke, izvršna direktorica Eutelsata, dodala je: “Upravljanje orbitalnim resursima velike snage za pružanje video usluga što većem broju ljudi jedan je od stubova našeg poslovanja. Ulaskom u upotrebu ova dva nova satelita na istorijskoj poziciji za Eutelsat i vodećoj poziciji za Evropu, Severnu Afriku i MENA region, obezbeđujemo kontinuiranu operativnu izvrsnost za naše klijente. Sa dva korisna tereta EGNOS-a koja su sada hostovana na našim resursima u orbiti, Eutelsat je takođe ponosan što je kompletirao GNSS mrežu za našeg dugoročnog klijenta i partnera Evropske unije, EUSPA, i što je deo kapaciteta EU da pruži pouzdane i sigurne usluge zasnovane na svemiru”.

Suočavajući se sa izazovima sa svih strana, pay-TV operateri se bore da održe svoju dominaciju u novom svetskom poretku striming servisa i pametnih televizora.

Advertisement