iKO Media Group se spaja sa STN-om

iko-media-group-za-spajanje-sa-stn

iKO Media Group (iKOMG) i STN Storitve (STN) objavile su spajanje.

On spaja iKOMG-ova prilagođena medijska rješenja sa STN-ovim naprednim mogućnostima satelitskog teleporta, proširujući raspon usluga koje se nude klijentima obje kompanije. Ova unija osigurava prošireni paket rješenja, uključujući satelitsko emitiranje, usluge u oblaku, upravljanje reprodukcijom, oporavak od katastrofe, OTT platforme, vlakna, IP isporuku, sport i događaje i rješenja novog doba za praćenje kanala, streaming na društvene medije i monetizaciju.

Komentarišući spajanje, Shmulik Koren i Shlomi Izkovitz, suosnivači i suvlasnici iKOMG-a, rekli su: „Uvjeravamo naše postojeće klijente da će izuzetna usluga na koju ste se oslonili ne samo da će se nastaviti već i poboljšati.

“Cijenimo njihovo povjerenje i radujemo se što ćemo istu predanost proširiti na nove klijente. Ovo spajanje nam omogućava da lično prilagodimo rješenja koja najbolje odgovaraju potrebama mreža i vlasnika sadržaja koji se razvijaju uz održavanje najviših standarda profesionalizma”.

Mitja Lovsin, suosnivač STN-a i suvlasnik iKOMG-a, dodao je: „Nakon nekoliko godina uspješne i bliske suradnje između obje kompanije, ovo spajanje je bilo sljedeći logičan i ključni korak za spajanje naših snaga, resursa i zajedničke vizije. Sada smo još bolje opremljeni da gradimo na našim pouzdanim kvalitetnim uslugama i isporučimo rješenja sljedeće generacije, koja će unaprijediti poslovanje naših kupaca danas i dalje. Zajedno smo jači, agilniji i spremni da vodimo kompaniju i naše klijente u prosperitetnu budućnost.”

David Treadway, predsjedavajući spojene grupe, rekao je: „Ovo spajanje stvara moćnu novu organizaciju usmjerenu na klijente koja je posvećena vodećim rješenjima na tržištu za kanale, emitere i vlasnike sadržaja u cijelom sektoru. Kombinira snage dvije vrlo uspješne kompanije i donosi spoj inovacija i usluga po mjeri, sa snagom infrastrukture i tehnologije”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top