iKO Media Group se spaja sa STN-om

0
iko-media-group-za-spajanje-sa-stn
iKO Media Group za spajanje sa STN

iKO Media Group (iKOMG) i STN Storitve (STN) objavile su spajanje.

On spaja iKOMG-ova prilagođena medijska rješenja sa STN-ovim naprednim mogućnostima satelitskog teleporta, proširujući raspon usluga koje se nude klijentima obje kompanije. Ova unija osigurava prošireni paket rješenja, uključujući satelitsko emitiranje, usluge u oblaku, upravljanje reprodukcijom, oporavak od katastrofe, OTT platforme, vlakna, IP isporuku, sport i događaje i rješenja novog doba za praćenje kanala, streaming na društvene medije i monetizaciju.Komentarišući spajanje, Shmulik Koren i Shlomi Izkovitz, suosnivači i suvlasnici iKOMG-a, rekli su: „Uvjeravamo naše postojeće klijente da će izuzetna usluga na koju ste se oslonili ne samo da će se nastaviti već i poboljšati.

“Cijenimo njihovo povjerenje i radujemo se što ćemo istu predanost proširiti na nove klijente. Ovo spajanje nam omogućava da lično prilagodimo rješenja koja najbolje odgovaraju potrebama mreža i vlasnika sadržaja koji se razvijaju uz održavanje najviših standarda profesionalizma”.

Mitja Lovsin, suosnivač STN-a i suvlasnik iKOMG-a, dodao je: „Nakon nekoliko godina uspješne i bliske suradnje između obje kompanije, ovo spajanje je bilo sljedeći logičan i ključni korak za spajanje naših snaga, resursa i zajedničke vizije. Sada smo još bolje opremljeni da gradimo na našim pouzdanim kvalitetnim uslugama i isporučimo rješenja sljedeće generacije, koja će unaprijediti poslovanje naših kupaca danas i dalje. Zajedno smo jači, agilniji i spremni da vodimo kompaniju i naše klijente u prosperitetnu budućnost.”

David Treadway, predsjedavajući spojene grupe, rekao je: „Ovo spajanje stvara moćnu novu organizaciju usmjerenu na klijente koja je posvećena vodećim rješenjima na tržištu za kanale, emitere i vlasnike sadržaja u cijelom sektoru. Kombinira snage dvije vrlo uspješne kompanije i donosi spoj inovacija i usluga po mjeri, sa snagom infrastrukture i tehnologije”.