Indija želi da nadgleda satelite sa Fidžija

indija-zeli-da-nadgleda-satelite-sa-fidzija

Indijska organizacija za svemirska istraživanja (ISRO) želi da izgradi stanicu za praćenje raketa i satelita na jednom od ostrva Fidži.

Konkretno, i u izveštajima tempiranim da se poklope sa ISRO-ovim Međunarodnim festivalom nauke u Bhopalu, Indija je završila tehničko istraživanje spremnosti za predstojeće naučno lansiranje satelita (Adita-L11, koja je misija istraživanja sunca).

Postoje alternativni sajtovi za stanicu za praćenje, a odluka će se pojaviti kasnije. Ali neposredni zadatak zahteva da objekat nadgleda satelit sa važne “Lagranžove tačke” koja je precizna pozicija između Zemlje i Sunca i koja bi zbog toga bila kontinuirano vidljiva sa Zemlje.

ISRO navodno nastoji da generalno proširi svoje stanice za praćenje, za ovu misiju i druge. Trenutno ima tendenciju da koristi privremene, prenosive uređaje za praćenje.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top