Indijski kanal “Sanskar-TV” novi na Free TV-u na Astri 28.2° East

indijski-kanal-“sanskar-tv”-novi-na-free-tv-u-na-astri-28.2°-east

Na satelitu Astra 28,2° istočno lansiran je indijski kanal “Sanskar TV”. Kanal tvrdi da je jedan od najpopularnijih pobožnih kanala, emitujući audiovizuelne sadržaje o indijskoj filozofiji, religiji, duhovnosti, načinu života i kulturi.

Program je započeo preko zraka Europa Ku-band, čiji se signal može primati u velikim dijelovima Evrope konvencionalnim satelitskim antenama. Na frekvenciji 11.464 H, SR 22000, FEC 5/6 kanal je počeo pod identifikacijom 54223 sa testnim emitovanjima u SD kvaliteti. Signal je nešifrovan.

Kanal je počeo sa emitovanjem 2000. godine i emituje duhovne diskurse istaknutih indijskih mudraca i poštovanih verskih vođa koji su širili drevna indijska verovanja i kulturu. Sanskar Info TV Pvt. Ltd., sa sjedištem u Film Cityju, Noida (Indija), evoluirao je iz jednog kanala u više duhovnih kanala više od dvije decenije. Među njima su Sanskar TV, Satsang TV, Shubh TV, Shubh Cinema, Sanskar USA, Sanskar UK i Sanskar Nepal.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top