skip to Main Content
Intellian demonstrira ravni korisnički terminal sa OneWeb-om

Integrisani korisnički terminal sa elektronskim skeniranim nizom malog oblika uspešno radi u živom komercijalnom mrežnom okruženju koje omogućava OneWeb.

Intellian i OneWeb najavili su uspjeh njihove zajedničke demonstracije preko zraka koristeći Intellianovu tehnologiju ravnih ploča.

U Intellian-ovom naprednom razvojnom centru (ADC) u Merilendu, demonstracija je prikazala integrisani korisnički terminal malog formata Electronic Scanned Array (ESA), koji radi u živom komercijalnom mrežnom okruženju uz pomoć OneWeb-a. Intellian ESA korisnički terminal je postigao  maksimalnu brzinu preuzimanja i upload-a koju podržava OneWeb sistem u punom dupleksnom načinu rada, sa besprijekornim prijenosom zraka i satelitskim primopredajima.

Ova prekretnica potvrđuje Intellianove inovativne osnovne tehnologije prije proizvodnje u četvrtom kvartalu 2023. Intellianova proizvodnja ESA korisničkih terminala odvijat će se u njihovoj najmodernijoj fabrici, pružajući pojednostavljen proces sa boljom vrijednošću proizvoda, kvalitetom, raznolikošću i skalabilnosti.

Visoko specijalizovan i iskusan tim u Intellianu pomogao je u isporuci i implementaciji prvih OneWeb terminala za korisnike komercijalnih usluga velikom brzinom.

Eric Sung, predsjednik i izvršni direktor Intellian Technologies Inc, rekao je: „Naše strateško partnerstvo sa OneWeb-om je dodatno ojačano jer smo još jednom zajedno postigli još jednu fantastičnu prekretnicu. Ova demonstracija u zraku potvrđuje snagu naše ESA tehnologije i dovodi nas korak bliže lansiranju zaista integriranih proizvoda od kojih svi komercijalni korisnici OneWeb-a mogu imati koristi. S našim novim proizvodnim kampusom koji je također pokrenut u Koreji tokom 2022. godine, možemo našim partnerima pružiti nevjerovatan obim i osiguranje kvaliteta.”

Massi Ladovaz, glavni tehnološki direktor u OneWeb-u, dodao je: „Naše partnerstvo i saradnja sa Intellianom nastavljaju rasti i uzbuđeni smo zbog budućeg potencijala današnje demonstracije. OneWeb mreža je idealna za korisničke terminale sa ravnim ekranom i to ima potencijal da korisnicima pruži jedinstvene pogodnosti koje odgovaraju njihovim potrebama povezivanja. Tehnologija je vrlo pogodna za stambena, državna i komercijalna tržišta, industrije zasnovane na kopnu, pomažući u postizanju ambicije OneWeb-a da našim klijentima globalno omogući povezivanje s malim kašnjenjem i velikom brzinom.”

 

107

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Bulsatcom sa novim transponderom

Bulsatcom sa novim transponderom

Operater bugarske satelitske pay-TV platforme Bulsatcom aktivirao je novi transponder za emitovanje. Operaterov novi DVB-S2 multipleks radi na satelitu Hellas...

MUX D: Danas zadnji dan za prijavu na javni poziv

33E: Bosanski programi premješteni na T2-MI

Paket bosanskohercegovačkih programa provajdera Dasto Semtel promijenio je parametre emitovanja na distributivnom satelitu Eutelsat 33E. Pored promjene transpondera, a time...

Back To Top
Search