Intellian demonstrira ravni korisnički terminal sa OneWeb-om

0

Integrisani korisnički terminal sa elektronskim skeniranim nizom malog oblika uspešno radi u živom komercijalnom mrežnom okruženju koje omogućava OneWeb.

Intellian i OneWeb najavili su uspjeh njihove zajedničke demonstracije preko zraka koristeći Intellianovu tehnologiju ravnih ploča.U Intellian-ovom naprednom razvojnom centru (ADC) u Merilendu, demonstracija je prikazala integrisani korisnički terminal malog formata Electronic Scanned Array (ESA), koji radi u živom komercijalnom mrežnom okruženju uz pomoć OneWeb-a. Intellian ESA korisnički terminal je postigao  maksimalnu brzinu preuzimanja i upload-a koju podržava OneWeb sistem u punom dupleksnom načinu rada, sa besprijekornim prijenosom zraka i satelitskim primopredajima.

Ova prekretnica potvrđuje Intellianove inovativne osnovne tehnologije prije proizvodnje u četvrtom kvartalu 2023. Intellianova proizvodnja ESA korisničkih terminala odvijat će se u njihovoj najmodernijoj fabrici, pružajući pojednostavljen proces sa boljom vrijednošću proizvoda, kvalitetom, raznolikošću i skalabilnosti.

Visoko specijalizovan i iskusan tim u Intellianu pomogao je u isporuci i implementaciji prvih OneWeb terminala za korisnike komercijalnih usluga velikom brzinom.

Eric Sung, predsjednik i izvršni direktor Intellian Technologies Inc, rekao je: „Naše strateško partnerstvo sa OneWeb-om je dodatno ojačano jer smo još jednom zajedno postigli još jednu fantastičnu prekretnicu. Ova demonstracija u zraku potvrđuje snagu naše ESA tehnologije i dovodi nas korak bliže lansiranju zaista integriranih proizvoda od kojih svi komercijalni korisnici OneWeb-a mogu imati koristi. S našim novim proizvodnim kampusom koji je također pokrenut u Koreji tokom 2022. godine, možemo našim partnerima pružiti nevjerovatan obim i osiguranje kvaliteta.”

Massi Ladovaz, glavni tehnološki direktor u OneWeb-u, dodao je: „Naše partnerstvo i saradnja sa Intellianom nastavljaju rasti i uzbuđeni smo zbog budućeg potencijala današnje demonstracije. OneWeb mreža je idealna za korisničke terminale sa ravnim ekranom i to ima potencijal da korisnicima pruži jedinstvene pogodnosti koje odgovaraju njihovim potrebama povezivanja. Tehnologija je vrlo pogodna za stambena, državna i komercijalna tržišta, industrije zasnovane na kopnu, pomažući u postizanju ambicije OneWeb-a da našim klijentima globalno omogući povezivanje s malim kašnjenjem i velikom brzinom.”