Intelsat naređuje još jedno spašavanje svemirskog tegljača.

0
intelsat-naredjuje-jos-jedno-spasavanje-svemirskog-tegljaca.

Intelsat je naručio Mission Extension Pod (MEP) od Northrop Grumman’s SpaceLogistics, koji će dodati život Intelsat satelitu i pružiti neprekidne usluge mnogim korisnicima.

Mlazni paket koji se često naziva “svemirski tegljač” biće instaliran robotskim vozilom misije SpaceLogistics (MRV) na satelitu Intelsat koji radi u geosinhronoj orbiti, osiguravajući kontinuitet satelitske službe najmanje šest godina, počevši od 2026. godine. Intel nije precizirao koji će satelit biti servisiran. I MEP i MRV su završili kritičke preglede dizajna, u montaži su i testiranju i nastavljaju sa lansiranjem.“Intelsat je posvećen sigurnom i održivom upravljanju svemirom,” izjavio je Bruno Fromont, izvršni direktor kompanije Intelsat. “Intelsat je uspešno vodio industriju pre četiri godine prvim servisiranjem satelita u orbiti u saradnji sa Northrop Grummanom. Novi evroposlanik će takođe obezbediti Intelsat misiju pružanja najpouzdanije usluge našim klijentima.”

Ova nedavna kupovina nastavlja Intelsatovo nasleđe održivosti svemira koje je prvi put pokrenuto 2020. godine kada je SpaceLogistics’ Mission Extension Vehicle (MEV-1) izveo prvu komercijalnu svemirsku letelicu u orbiti pristajući sa Intelsat 901 (IS-901), produžavajući svoj vek za još pet godina. U 2021. godini, drugo vozilo za proširenje misije (MEV-2) počelo je da pruža slične usluge produženja životnog veka za Intelsat 10-02.

“SpaceLogistics deli Intelsat-ovu posvećenost da učini prostor održivim i radujemo se proširenju našeg odnosa kao pružaoca usluga sledeće generacije u svemiru sa našim MRV i MEP,” rekao je Rob Hauge, predsednik SpaceLogistics-a.

Advertisement