skip to Main Content
Intersputnik se odlučio za Kseniju Drozdovu
Intersputnik-se-odlucio-za-kseniju-drozdovu

Autor

Ksenia Drozdova, zamenica generalnog direktora za razvoj poslovanja Ruske kompanije za satelitske komunikacije (RSCC) , izabran je za generalnog direktora Međunarodne organizacije svemirskih komunikacija Intersputnik (IOSC).

Nominirana je na to mjesto ruskog Ministarstva za digitalni razvoj, komunikacije i masovne medije i kao DG Intersputnik predvodiće svoju direkciju (stalno izvršno i upravno tijelo) i biti angažiran na daljem razvoju organizacije.

Intersputnik će nastaviti politiku jačanja veza i koordinacije interakcije kako unutar sistema međunarodnih organizacija, tako i sa regionalnim telekomunikacionim organizacijama. Takođe planira aktivno razvijati vlastitu svemirsku flotu, uključujući model virtualnog mrežnog operatora (VNO).

Prema Drozdovoj, „naš prioritet je pružiti ljudima države članice Intersputnika s prikladnim pristupom svim satelitskim uslugama: od B2B rješenja do mogućnosti komunikacije s krajnjim korisnicima.

“Članovi naše organizacije imaju satelitske flote u različitim orbite – niske, srednje, geostacionarne – i servisna područja njihovih svemirskih letjelica pokrivaju čitav globus. Vjerujem da će Intersputnik koristiti sve napredne mogućnosti sazviježđa u bilo kojoj vrsti orbite da pruži najsavremenije usluge i eliminira digitalnu podjelu širom svijeta “.

Srodno 1580117427

42

Vezani članci

Back To Top
Search