Iridium proslavio 25 godina u orbiti

0
iridium-proslavio-25-godina-u-orbiti
Iridium proslavio 25 godina u orbiti

Kako pjesma ide, put je možda dug i sigurno je došlo do nekoliko obrta i zavoja, ali ove sedmice globalni satelitski operater Iridium slavi 25 godina aktivnosti.

Prve veze sa orbitalnom flotom dogodile su se 1. novembra 1998. godine, a zatim su se daljnje satelitske komercijalne veze odvijale 2. novembra i tokom naredne sedmice, prije 25 godina, dok su njeni signali kružili oko planete.Kompanija je prošla kroz bankrot u poglavlju 11 i brzo se pojavila kao veoma održiv posao. Manje od pet godina kasnije, kompanija je premašila 2 miliona pretplatnika i sada ima petogodišnju godišnju stopu rasta pretplatnika (CAGR) od više od 15,5%. Kako je kompanija završila svoj iznos od tri milijarde dolara, konstelaciju zamene sledeće generacije 2019. godine, njeni investitori su nagrađeni jer je kapital vraćen programom otkupa akcija u ukupnom iznosu od milijardu dolara odobrenim do 2025. godine i kvartalnom dividendom koja je počela 2023. godine.

Iridium uživa u onome što opisuje kao “ekosistem” oko 500 partnerskih preduzeća širom sveta koji pomažu u stvaranju i prodaji proizvoda i usluga povezanih sa iridijem i iridijem.

Iridium čini globalni IoT pristupačnim i isplativim, omogućavajući različitim industrijama da prošire svoj domet i mogućnosti i pozitivno je uticao na industrije kao što su pomorstvo, avijacija, javna bezbednost, naučna istraživanja, autonomni sistemi, transport i lične komunikacije.

“Otkako je Iridium osnovan, svjetska očekivanja o povezanosti enormno su porasla. Potreba za satelitskom komunikacijom nastavlja da raste i postaće deo našeg svakodnevnog iskustva, čineći našu planetu još manjom. Iridium ostaje posvećen inovacijama, globalnoj povezanosti i podršci sve većim komunikacijskim očekivanjima našeg svijeta. Uzbuđeni smo što slavimo i razmišljamo o poslednjih 25 godina, istovremeno gledajući u budućnost i vodeći nove inovacije u satelitskim komunikacijama. Iako je naša tehnologija još uvek revolucionarna, ljudi u i oko Iridijuma učinili su kompaniju uspešnim kao što je danas,” rekao je Matt Desch, izvršni direktor kompanije Iridium.