Irina Petrov na čelu Udruženja industrije SAT-a

0
irina-petrov-na-celu-udruzenja-industrije-sat-a

Irina Petrov imenovana je za vršioca dužnosti generalnog sekretara GVF-a, globalnog udruženja celokupnog ekosistema satelitske industrije, počev od 24. maja.

Trenutno potpredsednica GVF-a za marketing i članstvo, ona će zameniti Dejvida Melcera iz Vašingtona, koji je na toj funkciji od 2018. godine i koji će podneti ostavku.Komentarišući imenovanje, dr Arunas Slekys, predsednik upravnog odbora GVF-a od 2008. godine, rekao je: “U ime odbora i svih članova GVF-a, koji broje preko 50 lidera satelitskog sveta, želeo bih da se zahvalim Davidu na njegovom velikom doprinosu u jačanju glasa naše industrije i želim mu sve najbolje u budućim poduhvatima. Imenovanje Irine Petrov za vršioca dužnosti generalnog sekretara dostojno je priznanja njenog rukovodstva i brojnih doprinosa u proširenju naših programa članstva i zagovaranja”.

“Iskreno cenim podršku članova GVF-a, odbora i što je najvažnije mojih kolega u GVF-u u poslednje četiri i po godine.

“Veoma sam ponosna na nove usluge koje smo pružili tokom mog mandata, kao što su naša serija vebinara i online alati za obuku sa velikim delom zasluga koje ide Irini Petrov. Odlazim s velikim povjerenjem u Irinu i GVF.”

Prihvatajući imenovanje, Petrov je rekao: “Počastvovan sam što sam dobio priliku da vodim GVF i da dalje nadograđujem njegovo izuzetno nasleđe. Naš fokus će ostati na rastu svijesti o tome kako satelit pozitivno utječe na živote ljudi i podržava naše članove u unapređivanju njihovih poslovnih interesa širom cijele satelitske industrije”.

Petrov će i dalje biti stacioniran u sedištu GVF-a u Londonu.