skip to Main Content
Isar potpisao višekratnu narudžbu sa svemirskim letovima
Isar-potpisao-visekratnu-narudzbu-sa-svemirskim-letovima

Kompanija Isar Aerospace iz Minhena dogovorila se sa američkom kompanijom Spaceflight Industries za seriju lansiranja satelita.

Prema sporazumu, Spaceflight je osigurao jedno namjensko lansiranje 2026. godine u Sunčevu sinhronu orbitu koja je uzletjela iz Andøye u Norveškoj i opciju dodavanja dodatnog namjenskog lansiranja koje će se dogoditi 2025. godine.

“Ovaj sporazum naglašava poverenje i rastući globalni interes za fleksibilna rešenja za usluge lansiranja kompanije Isar Aerospace, dok se kompanija širi na američko tržište. U međuvremenu, Spaceflight ima više od decenije iskustva u lansirnim i transportnim uslugama u svemiru, uspešno isporučivši više od 450 svemirskih letelica tokom 55 lansiranja, uključujući i Rideshare i namenska lansiranja.

“Videli smo povećanu potražnju za fleksibilnim i pristupačnim opcijama lansiranja širom sveta, ali posebno za naše kupce sa sedištem u Evropi,” rekao je Kurt Blejk, izvršni direktor i predsednik Spaceflight-a. “Radujemo se saradnji sa kompanijom Isar Aerospace kako bismo zadovoljili rastuću potrebu. Bili su uspešni u obezbeđivanju lansirne infrastrukture i ostvarili su značajan tehnološki razvoj tokom poslednjih godina i mi ih pozdravljamo u našem portfoliju lansirnih vozila.”

Spaceflight pruža niz usluga lansiranja i upravljanja misijama, od sigurnosnih kapaciteta do pružanja sveobuhvatnih usluga integracije i logistike. Pored toga, kompanija je lansirala pet orbitalnih vozila sledeće generacije Sherpa koja su uspešno prevezla više od 50 korisničkih tereta, uključujući kocke, mikrosatove i hostovane terete, do željenih orbita.

Od svog osnivanja 2018. godine, Isar Aerospace je prikupio privatno finansiranje od više od 180 miliona dolara i privukao međunarodne komercijalne i institucionalne kupce. Kompaniju privatno finansiraju bivši potpredsednik SpaceX Bulent Altan, kao i vodeći svetski investitori, uključujući Airbus Ventures, Apeiron, Earlybird, HV Capital, Lakestar, Lombard Odier, Porsche SE, UVC Partners i Vsquared Ventures.

61

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat objavio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

Back To Top
Search