Isar potpisao višekratnu narudžbu sa svemirskim letovima

isar-potpisao-visekratnu-narudzbu-sa-svemirskim-letovima

Kompanija Isar Aerospace iz Minhena dogovorila se sa američkom kompanijom Spaceflight Industries za seriju lansiranja satelita.

Prema sporazumu, Spaceflight je osigurao jedno namjensko lansiranje 2026. godine u Sunčevu sinhronu orbitu koja je uzletjela iz Andøye u Norveškoj i opciju dodavanja dodatnog namjenskog lansiranja koje će se dogoditi 2025. godine.

“Ovaj sporazum naglašava poverenje i rastući globalni interes za fleksibilna rešenja za usluge lansiranja kompanije Isar Aerospace, dok se kompanija širi na američko tržište. U međuvremenu, Spaceflight ima više od decenije iskustva u lansirnim i transportnim uslugama u svemiru, uspešno isporučivši više od 450 svemirskih letelica tokom 55 lansiranja, uključujući i Rideshare i namenska lansiranja.

“Videli smo povećanu potražnju za fleksibilnim i pristupačnim opcijama lansiranja širom sveta, ali posebno za naše kupce sa sedištem u Evropi,” rekao je Kurt Blejk, izvršni direktor i predsednik Spaceflight-a. “Radujemo se saradnji sa kompanijom Isar Aerospace kako bismo zadovoljili rastuću potrebu. Bili su uspešni u obezbeđivanju lansirne infrastrukture i ostvarili su značajan tehnološki razvoj tokom poslednjih godina i mi ih pozdravljamo u našem portfoliju lansirnih vozila.”

Spaceflight pruža niz usluga lansiranja i upravljanja misijama, od sigurnosnih kapaciteta do pružanja sveobuhvatnih usluga integracije i logistike. Pored toga, kompanija je lansirala pet orbitalnih vozila sledeće generacije Sherpa koja su uspešno prevezla više od 50 korisničkih tereta, uključujući kocke, mikrosatove i hostovane terete, do željenih orbita.

Od svog osnivanja 2018. godine, Isar Aerospace je prikupio privatno finansiranje od više od 180 miliona dolara i privukao međunarodne komercijalne i institucionalne kupce. Kompaniju privatno finansiraju bivši potpredsednik SpaceX Bulent Altan, kao i vodeći svetski investitori, uključujući Airbus Ventures, Apeiron, Earlybird, HV Capital, Lakestar, Lombard Odier, Porsche SE, UVC Partners i Vsquared Ventures.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top