skip to Main Content
Izvršni direktor Intelsata Stephen Spengler odlazi u penziju
Izvrsni-direktor-intelsata-stephen-spengler-odlazi-u-penziju

Autor

Izvršni direktor Intelsata Stephen Spengler odlučio je da se povuče nakon izlaska kompanije iz procesa finansijskog restrukturiranja i imenovanja nasljednika.

Do tog vremena, on će nastaviti kao izvršni direktor i vodi Intelsat kroz završne faze ovog procesa, osiguravajući glatku tranziciju.

Komentirajući svoje penzionisanje, rekao je: „Približavamo se kraju našeg restrukturiranja sa povećane financijske snage i idealno su pozicionirani da krenu u novu uzbudljivu poslovnu strategiju za sljedeću generaciju 5G mrežnog povezivanja.

„Ovo je pravi trenutak za moju mirovinu planovi su jasni kako bi mogao započeti rad na identifikaciji novog lidera na duže staze. ”

Dave McGlade, predsjednik odbora, dodao je:“ Steve je služio Intelsatu za više od 18 godina na različitim višim rukovodećim položajima i kao izvršni direktor u posljednjih šest i pol godina. Njegovo duboko razumijevanje potreba naših kupaca rezultiralo je dugogodišnjim komercijalnim uspjehom. Njegovo nepokolebljivo upravljanje kompanijom tokom našeg finansijskog restrukturiranja također je za pohvalu. On je pomogao u izgradnji temelja za snažnu budućnost, i mi smo zahvalni.”

Egon Zehnder, vodeća firma za traženje izvršnih direktora, angažovan je da vodi proces pretraživanja za novog izvršnog direktora.

Povezan2021

49

Vezani članci

Back To Top
Search