skip to Main Content
Još 40 OneWeb satelita lansirano je u svemir

SpaceX lansirna raketa lansirala je 40 OneWeb satelita u orbitu u četvrtak, 8. decembra 2022. u 17:27 po floridskom vremenu. Sateliti su raspoređeni ubrzo nakon lansiranja i prvi signali su potvrđeni sa svih satelita.

To je bila ukupno 15. misija OneWeb-a, a operater konstelacije kaže da je na putu da započne globalnu pokrivenost i usluge 2023. godine.

Sa 502 satelita u orbiti, OneWeb je gotovo 80 posto završen sa svojom konstelacijom prve generacije – sa samo još tri lansiranja sada za postizanje globalne pokrivenosti.

Najnovije lansiranje predstavlja značajnu prekretnicu jer je kompanija uspjela dramatično proširiti usluge i lansirati rješenja za povezivanje u SAD, južnu Evropu i Sjevernu Afriku, Sjevernu Indiju, Bliski istok, Japan, Južnu Australiju, Južnu Afriku i dijelove Južne Amerike.

76

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search