skip to Main Content
LG integriše HD+ u pametne televizore putem HbbTV-a
Lg-integrise-hd+-u-pametne-televizore-putem-hbbtv-a

Kupci LG pametnih televizora za 2023. godinu moći će da dobiju nemačku DTH satelitsku TV platformu HD+ bez dodatnog hardvera.

Južnokorejski proizvođač televizora integrisaće aplikaciju HD+ TV direktno u televizore putem aplikacije HbbTV Operator (HbbTV OpApp) u tu svrhu. Set-top box, CI+ modul, pametna kartica, TV ključ ili drugi hardver više neće biti potrebni za HD+ prijem, samo satelitska antena koja pokazuje na Astru (19,2° istočno). Televizori sa integrisanim HD+ uređajima trebalo bi da se pojave u prodaji u Nemačkoj krajem marta 2023. godine.

“Pre nego što LG uvede inovacije proizvoda, na sledeća pitanja mora biti odgovoreno na jasno pozitivan način: Da li oni proširuju opcije ljudi? Da li oni poboljšavaju upotrebu uređaja u svakodnevnom životu i zadovoljavaju potrebe sveta koji se menja? Aplikacija HD+ TV nesumnjivo ispunjava ove zahteve kako bi garantovala vrhunsko TV iskustvo,” rekao je Daniel Schiffbauer, direktor prodaje u kompaniji LG.

Andreas Schulz, šef za upravljanje proizvodima u HD+, dodao je: “Razvojem integrisane HD+ TV aplikacije, uspeli smo da tehničke prepreke svedemo na korišćenje HD+ na minimum. Svako ko želi da gleda komercijalne kanale u HD ili UHD kvalitetu brzo, lako i bez daljih prepreka na svom novom LG TV-u samo mora da aktivira HD+ TV aplikaciju. Ovo ne samo da korisnicima omogućava pristup kanalima u najboljem kvalitetu slike, već im omogućava i da imaju koristi od prednosti HD+ funkcije komfora. To omogućava, na primer, da se ponovo pokrenu programi koji su već počeli, da se traže programi po izboru u uslugama hvatanja ili da se automatski informišu o sportskim formatima, serijama ili emisijama koje se takođe emituju u UHD-u.

Andreas Müller-Vondey, šef marketinga i prodaje u HD+, rekao je: “Integracija HD+ TV aplikacije u nove LG modele nije samo velika korist za naše kupce u pogledu udobnosti gledanja. Naši maloprodajni partneri takođe imaju koristi. Zato što sa LG-jem, svi veći proizvođači televizora sada nude HD+ kao fabrički podrazumevani. Očekujemo da će do kraja godine HD+ već biti integrisan u oko 80% svih novoprodatih UHD televizora. U prodajnim razgovorima tako će biti još lakše demonstrirati i prednosti visokokvalitetnih, novih televizora i pokazati prednosti koje HD+ nudi.”

Da biste upoznali HD+, platforma nudi šestomesečni besplatni probni period bez registracije ili dodatnih obaveza. Gledaoci koji žele da nastave da gledaju HD+ nakon besplatnog perioda mogu se prijaviti za pretplatu u maloprodaji ili u HD+ web prodavnici.

Nakon Panasonic-a, Samsung-a, Vestela, TP Vision-a, Hisense-a i Loewe-a, LG je sedmi proizvođač koji je HD+ direktno integrisao u svoje pametne televizore putem HbbTV OpApp-a. Sony takođe to radi, ali koristi posebno razvijenu Android aplikaciju u tu svrhu.

 

83

Vezani članci

Back To Top
Search