LG integriše HD+ u pametne televizore putem HbbTV-a

lg-integrise-hd+-u-pametne-televizore-putem-hbbtv-a

Kupci LG pametnih televizora za 2023. godinu moći će da dobiju nemačku DTH satelitsku TV platformu HD+ bez dodatnog hardvera.

Južnokorejski proizvođač televizora integrisaće aplikaciju HD+ TV direktno u televizore putem aplikacije HbbTV Operator (HbbTV OpApp) u tu svrhu. Set-top box, CI+ modul, pametna kartica, TV ključ ili drugi hardver više neće biti potrebni za HD+ prijem, samo satelitska antena koja pokazuje na Astru (19,2° istočno). Televizori sa integrisanim HD+ uređajima trebalo bi da se pojave u prodaji u Nemačkoj krajem marta 2023. godine.

“Pre nego što LG uvede inovacije proizvoda, na sledeća pitanja mora biti odgovoreno na jasno pozitivan način: Da li oni proširuju opcije ljudi? Da li oni poboljšavaju upotrebu uređaja u svakodnevnom životu i zadovoljavaju potrebe sveta koji se menja? Aplikacija HD+ TV nesumnjivo ispunjava ove zahteve kako bi garantovala vrhunsko TV iskustvo,” rekao je Daniel Schiffbauer, direktor prodaje u kompaniji LG.

Andreas Schulz, šef za upravljanje proizvodima u HD+, dodao je: “Razvojem integrisane HD+ TV aplikacije, uspeli smo da tehničke prepreke svedemo na korišćenje HD+ na minimum. Svako ko želi da gleda komercijalne kanale u HD ili UHD kvalitetu brzo, lako i bez daljih prepreka na svom novom LG TV-u samo mora da aktivira HD+ TV aplikaciju. Ovo ne samo da korisnicima omogućava pristup kanalima u najboljem kvalitetu slike, već im omogućava i da imaju koristi od prednosti HD+ funkcije komfora. To omogućava, na primer, da se ponovo pokrenu programi koji su već počeli, da se traže programi po izboru u uslugama hvatanja ili da se automatski informišu o sportskim formatima, serijama ili emisijama koje se takođe emituju u UHD-u.

Andreas Müller-Vondey, šef marketinga i prodaje u HD+, rekao je: “Integracija HD+ TV aplikacije u nove LG modele nije samo velika korist za naše kupce u pogledu udobnosti gledanja. Naši maloprodajni partneri takođe imaju koristi. Zato što sa LG-jem, svi veći proizvođači televizora sada nude HD+ kao fabrički podrazumevani. Očekujemo da će do kraja godine HD+ već biti integrisan u oko 80% svih novoprodatih UHD televizora. U prodajnim razgovorima tako će biti još lakše demonstrirati i prednosti visokokvalitetnih, novih televizora i pokazati prednosti koje HD+ nudi.”

Da biste upoznali HD+, platforma nudi šestomesečni besplatni probni period bez registracije ili dodatnih obaveza. Gledaoci koji žele da nastave da gledaju HD+ nakon besplatnog perioda mogu se prijaviti za pretplatu u maloprodaji ili u HD+ web prodavnici.

Nakon Panasonic-a, Samsung-a, Vestela, TP Vision-a, Hisense-a i Loewe-a, LG je sedmi proizvođač koji je HD+ direktno integrisao u svoje pametne televizore putem HbbTV OpApp-a. Sony takođe to radi, ali koristi posebno razvijenu Android aplikaciju u tu svrhu.

 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top