Ligado, Omnispace spajanje satelitskih dozvola

ligado,-omnispace-spajanje-satelitskih-dozvola

Ligado Networks i Omnispace potpisali su memorandum o saradnji sa svojim licenciranim spektrom mobilnih satelitskih usluga (MSS) kako bi omogućili ono za šta tvrde da će biti najsposobnija rešenja zasnovana na svemiru, direktno na uređaj (D2D) za globalno povezivanje glasa, teksta i podataka.

Par kaže da to znači da će stvoriti velike blokove satelitskog spektra u L- i S-Bandovima, te da ovaj sporazum postavlja teren za razvoj višepojasne, višeorbitne satelitske ponude kako bi se omogućila sveprisutna mobilna povezanost za više od 5 milijardi mobilnih pretplatnika u područjima gdje zemaljska ćelijska pokrivenost danas ne postoji.

Saradnja kompanija će koristiti delove Ligado 40 MHz L-band satelitskog spektra u SAD i Kanadi i Omnispace 60 MHz S-band satelitskog spektra (3GPP 5G opsega n255 i n256). Kombinacija će po prvi put okupiti najveći blok satelitskog spektra posvećen zadovoljavanju globalne potrebe tržišta za tekstualnim, glasovnim i podatkovnim mogućnostima.

3GPP je projekat partnerstva treće generacije mobilne industrije.

Satelitski spektar koji su sastavile kompanije je licenciran, 3GPP standardizovan za nezemaljske mreže (NTN) i već u skladu sa postojećim međunarodnim ITU i američkim propisima. Pored toga, saradnja predviđa optimizaciju geostacionarnih (GEO) i negeostacionarnih (NGSO) mreža kako bi se obezbedila besprekorna, globalna pokrivenost za slučajeve upotrebe D2D na ključnim tržištima, uključujući potrošačke pametne telefone, automobilsku industriju i Internet stvari (IoT) povezivanje.

“Na mnogo načina, ova kombinacija spektra je poslednji deo koji nedostaje za otključavanje punog obećanja i potencijala direktnog povezivanja na uređaj i stvara neophodnu osnovu za izuzetno iskustvo glasa, teksta i podataka,” rekao je Ram Viswanathan, predsednik i izvršni direktor Omnispace-a. “Zajedno sa Ligadom, donećemo spektar i tehnologiju kako bismo isporučili rešenje koje menja igru direktno iz svemira na razne uređaje koji bi mogli da koriste milijardama mobilnih pretplatnika širom sveta.”

“Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa kompanijom Omnispace u ovoj inicijativi koja ima potencijal da ubrza poboljšane 5G nezemaljske mreže na globalnom nivou sa pokrivenošću i propusnim opsegom kako bi podržala superiornu satelitsku povezanost direktno na uređaj,” rekao je Dag Smit, predsednik i izvršni direktor kompanije Ligado Networks. “Ovo je važan korak naprijed za Ligadoovo satelitsko poslovanje. Dodavanje S-band rešenja našem rastućem L-band portfoliju satelitskih usluga okuplja nenadmašnu količinu licenciranog satelitskog spektra u više orbita. Zajedno smo u mogućnosti da uspostavimo vrhunski, jedinstveni globalni otisak za partnere iz ekosistema i globalne MNO-ove kako bismo ponudili vrhunske usluge za milijarde mobilnih pretplatnika širom sveta.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top