Lockheed Martin želi britansku tvornicu satelita

Američki avio-gigant Lockheed Martin planira da izgradi fabriku satelita u Velikoj Britaniji. Vijest se pojavila na događaju koji su organizirali Ministarstvo obrane Velike Britanije (MO) i RTC North kako bi “pružili priliku za preko 100 prisutnih iz dobavljača diljem sjeveroistoka kako bi ispunili svoj potencijal u pružanju odbrambenih sposobnosti i doprinijeli regionalnom i britanskom prosperitetu”.

Događaj je održan u Discovery muzeju u Newcastleu, gdje je održan niz razgovora i eksponata iz cijele svemirske i odbrambene industrije.Paul Livingston, izvršni direktor kompanije Lockheed Martin UK, rekao je: “Mala i srednja preduzeća igraju važnu ulogu za nas u Velikoj Britaniji i zato smo bili oduševljeni što smo domaćini ovog događaja i podržali razvoj već naprednog svemirskog sektora na severoistoku. Posvećeni smo pomaganju Velikoj Britaniji da postane svemirska nacija i doprinesemo nivelisanju ekonomije.”

Predstavnik Ministarstva odbrane je dodao: “Današnji događaj sa Lockheed Martinom i RTC North istakao je obim i domet kapaciteta dobavljača na sjeveroistoku. Nadamo se da će događaj pomoći da više ovih raznovrsnih i inovativnih dobavljača ispuni svoj potencijal da pruže odbrambene sposobnosti i doprinesu regionalnom i britanskom prosperitetu.”

Alan Whittaker, šef programa lanca snabdijevanja u RTC North, komentirao je: “Bilo je sjajno sarađivati sa Lockheed Martinom na pružanju visoko informativnog događaja za mala i srednja preduzeća uključena u lance snabdijevanja. Odlična linija govornika i predmetnih oblasti pomogla je delegatima da razumeju više o pristupu mogućnostima lanca snabdevanja u odbrambenom i svemirskom sektoru.

“Radujemo se sprovođenju daljih aktivnosti širom severa Engleske i razumevanju uticaja kroz više angažovanja u okviru programa lanca snabdevanja.”

Ovaj događaj se nadovezuje na Samit veština i dobavljača svemirskog sektora koji je Lockheed Martin organizovao 2022. godine, a koji je okupio predstavnike lanca snabdevanja iz severoistočne industrije, sa ciljem identifikacije novih partnera iz industrije i akademske zajednice kako bi podržali svemirske ambicije Severne Britanije.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles