Lockheed Martin želi britansku tvornicu satelita

Američki avio-gigant Lockheed Martin planira da izgradi fabriku satelita u Velikoj Britaniji. Vijest se pojavila na događaju koji su organizirali Ministarstvo obrane Velike Britanije (MO) i RTC North kako bi “pružili priliku za preko 100 prisutnih iz dobavljača diljem sjeveroistoka kako bi ispunili svoj potencijal u pružanju odbrambenih sposobnosti i doprinijeli regionalnom i britanskom prosperitetu”.

Događaj je održan u Discovery muzeju u Newcastleu, gdje je održan niz razgovora i eksponata iz cijele svemirske i odbrambene industrije.

Paul Livingston, izvršni direktor kompanije Lockheed Martin UK, rekao je: “Mala i srednja preduzeća igraju važnu ulogu za nas u Velikoj Britaniji i zato smo bili oduševljeni što smo domaćini ovog događaja i podržali razvoj već naprednog svemirskog sektora na severoistoku. Posvećeni smo pomaganju Velikoj Britaniji da postane svemirska nacija i doprinesemo nivelisanju ekonomije.”

Predstavnik Ministarstva odbrane je dodao: “Današnji događaj sa Lockheed Martinom i RTC North istakao je obim i domet kapaciteta dobavljača na sjeveroistoku. Nadamo se da će događaj pomoći da više ovih raznovrsnih i inovativnih dobavljača ispuni svoj potencijal da pruže odbrambene sposobnosti i doprinesu regionalnom i britanskom prosperitetu.”

Alan Whittaker, šef programa lanca snabdijevanja u RTC North, komentirao je: “Bilo je sjajno sarađivati sa Lockheed Martinom na pružanju visoko informativnog događaja za mala i srednja preduzeća uključena u lance snabdijevanja. Odlična linija govornika i predmetnih oblasti pomogla je delegatima da razumeju više o pristupu mogućnostima lanca snabdevanja u odbrambenom i svemirskom sektoru.

“Radujemo se sprovođenju daljih aktivnosti širom severa Engleske i razumevanju uticaja kroz više angažovanja u okviru programa lanca snabdevanja.”

Ovaj događaj se nadovezuje na Samit veština i dobavljača svemirskog sektora koji je Lockheed Martin organizovao 2022. godine, a koji je okupio predstavnike lanca snabdevanja iz severoistočne industrije, sa ciljem identifikacije novih partnera iz industrije i akademske zajednice kako bi podržali svemirske ambicije Severne Britanije.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top