skip to Main Content
M7 Group zaključio ugovor sa Sport 1

M7 Group zaključila je sporazum o satelitskoj distribuciji i emitovanju sa minhenskim Sport 1 za evropsko pokretanje eSportsONE.

Od 2. novembra eSportsONE će biti dostupan na različitim M7 platformama, uključujući Canal Digitaal u Holandiji, TV Vlaanderen u Belgiji i Skylink u Češkoj i Slovačkoj. Uskoro slijede i ostale platforme M7.

Kao dio sporazuma, M7 Platform Services pružit će panevropsko rješenje satelitske distribucije putem Astre 23. 5 Istok, omogućavajući sigurnu isporuku eSportsONE nezavisnim operaterima širom Evrope.

Program 24 / 7 programa eSportsONE sadrži preko 1000 sati rada godišnje vrhunske međunarodne esports događaje, kao i ekskluzivne, vlastito proizvedene formate analize. Svi esports događaji emitiraju se uz engleski komentar. Centralni sadržajni partner za panevropsku regiju je ESL, najveća svjetska kompanija za esports sa serijskim vrhunskim događajima poput Dota 2 ESL Pro League.

Komentirajući razvoj, Bill Wijdeveld iz M7 Platform Services rekao je: „Jako smo zadovoljni ovim novim sporazumom, pružajući Sport 1 visokokvalitetno i pouzdano rješenje za satelitsku distribuciju, dok eSportsONE omogućava trenutno pokretanje u više evropskih ključeva tržišta. Radujemo se plodnom partnerstvu “.

55

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Back To Top
Search