M7 je potpisala ugovor za satelitsko emitovanje sa Current Time TV-om

m7-se-slaze-sa-hd-satelitskim-emitovanjem-sa-current-time-tv-om

Luksemburška M7 grupa potpisala je ugovor sa američkom Agencijom za globalne medije (USAGM) o satelitskoj distribuciji Current Time TV-a u HD-u preko Astre 19,2° istočno i Eutelsata 9° istočno.

Current Time TV je televizijska i digitalna mreža na ruskom jeziku koja pruža non-stop vesti, informisane debate i izveštavanje zasnovano na činjenicama o lokalnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima, ciljajući publiku u Rusiji, zemljama centralne i istočne Evrope i širom sveta. Producira ga Radio Slobodna Evropa/Radio Sloboda u saradnji sa Glasom Amerike.

Potražnja za kombinacijom jedinstvenih funkcija i dokumentaraca koje Current Time TV nudi raste u Rusiji, Ukrajini, Baltiku i šire. Prošle godine, Current Time TV je stekao preko 50 novih medijskih partnera u zemljama kao što su Estonija, Litvanija i Moldavija. Programski sadržaj Current Time TV-a dopunjen je snažnom i popularnom digitalnom ponudom koja dopire i angažuje globalnu publiku putem društvenih medija i drugih platformi. Prošle godine, video snimci Current Time TV-a pregledani su više od četiri milijarde puta.

Prema uslovima sporazuma sa M7, Current Time TV će se besplatno emitovati preko Astre 19,2° istočno (frekvencija 12.515 H, SR 22000, FEC 5/6). Za prijem je potrebno ručno pretraživanje transpondera sa satelitskim prijemnikom sposobnim za HD.

Glavna evropska satelitska pozicija opslužuje više od 95 miliona TV domaćinstava, od kojih su skoro 40 miliona direktni prijemnici (DTH). Astra distribucija omogućava Current Time TV-u da značajno poveća svoju publiku u domaćinstvima ruskog govornog područja u Evropi.

Kao dio sporazuma, M7 DTH platforme Canal Digitaal, TV VLAANDEREN, TéléSAT, HD Austria i Skylink, emitirane u cijelosti ili djelomično putem Astre 19.2°, uključit će Current Time TV u svoje elektronske programske vodiče (EPGs). Pored toga, Current Time TV će uskoro biti dostupan kao linearni OTT kanal preko M7 platformi u Mađarskoj (Direct One) i Rumuniji (Focus Sat).

Isporuka signala preko 9° istočno za M7 Njemačka

Osim toga, Current Time TV će se emitirati putem satelita Eutelsat 9B na 9° istočno (transponder E014, frekvencija 11.977 H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2 – 8PSK) i bit će uključen u paket na ruskom jeziku od strane M7 Njemačke. Satelitski prenos takođe služi šifrovanom snabdevanju signala trećim licima u okviru evropskog otiska.

www.currenttime.tv

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top