Mangata dobila britansku satelitsku licencu

Britanski regulator komunikacija Ofcom dao je MangataEdge-u, delu kompanije Mangata Networks, licencu za upravljanje frekvencijama zasnovanim na satelitima za fiksne i mobilne komunikacije.

Mangata je već najavila da će izgraditi fabriku za izgradnju svojih satelita u Prestwicku u Škotskoj, a koja će zaposliti do 575 radnih mjesta. Kompanija je prikupila 33 miliona dolara (30,9 miliona evra) finansiranja pre godinu dana, a deo novca dolazi iz Fonda za nauku o pronalascima Intellectual Ventures, koji podržavaju suosnivač Majkrosofta Bil Gejts i suosnivač IV, Nejtan Mirvold.Brian Holz je izvršni direktor. Holz je bio CTO u O3b Networks (sada u vlasništvu SES-a) i vodio je OneWeb dvije godine.

Ideja koja stoji iza Mangata Networks je da stvori sazvežđe u Zemljinoj orbiti sa nekim satelitima u visoko eliptičnoj orbiti, ili HEO, plus drugi u srednjoj Zemljinoj orbiti, ili MEO. Ti sateliti bi optimizovali povezivanje sa zemaljskim sistemom MangataEdge mikro data centara, proširujući moć računarstva u oblaku na ivice mreža koje bi bile blizu korisnika mreže.

Trenutni raspored poziva na početno lansiranje osam satelita HEO kako bi se otvorio put za početak rada na sjevernoj hemisferi 2025. godine. Na kraju, sazviježđe bi naraslo na 791 satelit koji bi pružao globalnu pokrivenost.

Licenca Ofcom, izdata 9. februara, uslijedila je nakon ispitivanja kako bi se osiguralo da prijenos Mangate neće predstavljati problem za druge satelitske operatere.

“Mangata je potvrdila da će funkcionisati u skladu sa britanskim podnescima,” rekao je Ofkom. “To znači da možemo da usmerimo Mangatu da promeni ili prekine prenos u skladu sa našim procedurama, ako je potrebno.”

Mangata ne cilja potrošače kod kuće, već korporativne, poslovne i vladine klijente.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles