Maxar kupljen od strane privatnog kapitala

maxar-kupljen-od-strane-privatnog-kapitala

Advent International je završio kupovinu satelitskog proizvođača Maxar Technologies za 6,4 milijarde dolara (5,7 milijardi evra).

Maxar Technologies je nastao 2017. godine kombinacijom MacDonald, Dettwiler and Associates (MDA) i DigitalGlobe, a rezultirajuća kompanija je preimenovana u Maxar. Maxar je također bio roditelj Space Systems Loral (SSL) sa sjedištem u Palo Altu, Kalifornija. Originalna kanadska imovina kompanije je ukradena 2020. godine.

Planirana kupovina od strane Adventa najavljena je još u decembru 2022. godine. Akcije kompanije su sada delistirane sa NYSE i Toronto berze. Akcionari su dobijali 53 dolara po akciji.

“Sa zatvaranjem transakcije, Maxar će ostati kompanija pod kontrolom SAD-a, u vlasništvu i pod upravom,” navodi se u saopštenju kompanije.

Maksar je 2022. godinu završio sa prihodom od oko dve milijarde dolara.

Očekuje se da će Advent International i manjinski investitor British Columbia Investment Management Corporation pomoći u proširenju Maxar Technologies sa dodatnim resursima. Stručnost kompanije u satelitskom snimanju i proizvodnji je veoma cenjena u industriji, posebno u odbrambenom sektoru gde sada ima snažno prisustvo.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top