skip to Main Content
MTV kanali sa novim logotipom od avgusta. VH1 se mijenja u MTV 00

Muzički kanali MTV-a čekaju daljnje promjene. Sljedećeg mjeseca će predstaviti nove logotipe. Istovremeno, porodica kanala pod brendom MTV proširit će se drugim kanalom MTV 00 nakon rebranda postojećeg programa VH1.

ViacomCBS je zakazao daljnje promjene u svom portfelju muzičkih kanala za 2. avgust 2021. u 7:00 po srednjoevropskom ljetnom vremenu.

Novi logotipi

Tada će se promijeniti logotipi MTV-a, MTV Live, MTV Hits, MTV Club, MTV Music, MTV Classic i MTV Base. Logotipi za nedavno rebrandirane kanale na MTV 80-ima i MTV 90-ima i dalje će postojati

MTV Live bez HD-a u naslovu

Druga promjena tiče se muzičke stanice MTV Live HD. Od tog datuma program će se zvati samo MTV Live . Stoga proširenje “HD” nestaje iz imena.

VH1 evropski kao MTV 00s

Treća promjena zakazana za isti datum je jačanje MTV-ovih “decenijskih” muzičkih kanala lansiranjem MTV-a 00 . Kao što i samo ime govori, stanica će se fokusirati isključivo na muzičke spotove iz prve decenije novog milenijuma. Novi program emitirat će se na web mjestu postojećeg evropskog programa VH1, dovodeći brend VH1 (Video Hits One) na evropsko tržište. Vjerovatno će raditi samo lokalno na talijanskom tržištu (VH1 Italia).

ViacomCBS je postupno preimenovao neke od svojih MTV kanala. MTV Dance muzička televizija, namijenjena ljubiteljima plesne glazbe, preimenovana je u MTV klub . Originalni retro kanal VH1 Classic promijenjen je u MTV 80-ih, a rock MTV Rocks promijenjen u MTV 90-ih . Do sada je posljednja promjena u evropskoj distribuciji MTV-a i VH1 kraj MTV Music 24. Umjesto ove stanice emitira drugi muzički kanal Nick Music koji cilja na najmlađe televizijske gledaoce. To je ujedno i prvi muzički kanal pod brendom Nick.

100

Vezani članci

Back To Top
Search