mu Space, OneWeb partnerstvo za povezivanje

mu-space,-oneweb-partnerstvo-za-povezivanje

Kompanija za satelitsku komunikaciju u niskoj Zemljinoj orbiti OneWeb, i proizvođač vazduhoplovstva i provajder satelitskih internet usluga mu Space and Advanced Technology postigli su višemilionski, višegodišnji ugovor o isporuci OneWeb-ovih rešenja za povezivanje u niskoj Zemljinoj orbiti (LEO) širom kontinentalne jugoistočne Azije, poznate i kao Indokina, koja uključuje Tajland, Laos, Kambodžu, Vijetnam i Maleziju.

Kao jedna od rastućih mreža distributivnih partnera OneWeb-a, mu Space će distribuirati preduzećima sa aplikacijama u udaljenim zajednicama, mobilnošću zemljišta, odabranim pomorskim mogućnostima i remontom koji zadovoljava širok spektar potreba kupaca. Ova transakcija omogućava mu Space-u da podrži digitalnu transformaciju mnogih sektora pružajući brzi pristup digitalnim informacijama, alatima za produktivnost i uslugama u oblaku.

Prema rečima para, daljinska internet konekcija ima izuzetno uzbudljiv komercijalni i društveni potencijal i postoji značajna potražnja za takvim uslugama. Daljinsko obrazovanje, telezdravlje, povezivanje u letu, Internet stvari za daljinsko praćenje požara, poplava i prirodnih katastrofa primjeri su mogućih aplikacija gdje će napredne usluge povezivanja koje nude OneWeb i mu Space napraviti razliku. Ovaj sporazum će takođe pomoći u poboljšanju kritične komunikacije za udaljene vladine i društvene usluge.

Nakon brzog zamaha 2022. godine, OneWeb ostaje posvećen pružanju LEO usluga i zadovoljavanju različitih potreba kupaca širom sveta i ovaj ugovor proširuje OneWeb segment usluga u Indokini.

“Uzbuđeni smo što možemo da objavimo ovo ekskluzivno partnerstvo jer označava naš snažan i odličan odnos sa OneWeb-om,” izjavio je James Yenbamroong, izvršni direktor i CTO, mu Space Corp. “Širenje širokopojasne internet konekcije na udaljena područja koja nemaju veze je od ključnog značaja i drago nam je što smo deo toga omogućavanja kroz svemirske i zemaljske tehnologije. Naša stručnost i znanje o našem regionu, kao i inovativna tehnologija, omogućavaju kompaniji mu Space da prilagodi rešenja kako bi pružio idealan dodatak svakom sektoru u svakoj naciji. Na kraju, u ime kompanije Mu Space, želeo bih da izrazim koliko smo ponosni što smo deo ove inovacije koja će imati veliki uticaj i korist našem regionu.”

“Poslednjih nekoliko godina pokazali su nam da je daljinska internet povezanost uzbudljiva i vitalna u svim sektorima kao što su preduzeća, obrazovanje, zdravstvo i vlada,” rekao je Nil Masterson, izvršni direktor OneWeb-a. “Uzbuđeni smo što sarađujemo sa tako dinamičnom kompanijom, koja je tako dobro usklađena sa našim ciljevima, da unapredimo naš domet širom jugoistočne Azije i povežemo još više zajednica i preduzeća. Ovo međunarodno partnerstvo predstavlja još jednu značajnu prekretnicu za OneWeb dok gledamo ka aktiviranju pune globalne pokrivenosti kasnije ove godine.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top