skip to Main Content
mu Space, OneWeb partnerstvo za povezivanje
Mu-space,-oneweb-partnerstvo-za-povezivanje

Kompanija za satelitsku komunikaciju u niskoj Zemljinoj orbiti OneWeb, i proizvođač vazduhoplovstva i provajder satelitskih internet usluga mu Space and Advanced Technology postigli su višemilionski, višegodišnji ugovor o isporuci OneWeb-ovih rešenja za povezivanje u niskoj Zemljinoj orbiti (LEO) širom kontinentalne jugoistočne Azije, poznate i kao Indokina, koja uključuje Tajland, Laos, Kambodžu, Vijetnam i Maleziju.

Kao jedna od rastućih mreža distributivnih partnera OneWeb-a, mu Space će distribuirati preduzećima sa aplikacijama u udaljenim zajednicama, mobilnošću zemljišta, odabranim pomorskim mogućnostima i remontom koji zadovoljava širok spektar potreba kupaca. Ova transakcija omogućava mu Space-u da podrži digitalnu transformaciju mnogih sektora pružajući brzi pristup digitalnim informacijama, alatima za produktivnost i uslugama u oblaku.

Prema rečima para, daljinska internet konekcija ima izuzetno uzbudljiv komercijalni i društveni potencijal i postoji značajna potražnja za takvim uslugama. Daljinsko obrazovanje, telezdravlje, povezivanje u letu, Internet stvari za daljinsko praćenje požara, poplava i prirodnih katastrofa primjeri su mogućih aplikacija gdje će napredne usluge povezivanja koje nude OneWeb i mu Space napraviti razliku. Ovaj sporazum će takođe pomoći u poboljšanju kritične komunikacije za udaljene vladine i društvene usluge.

Nakon brzog zamaha 2022. godine, OneWeb ostaje posvećen pružanju LEO usluga i zadovoljavanju različitih potreba kupaca širom sveta i ovaj ugovor proširuje OneWeb segment usluga u Indokini.

“Uzbuđeni smo što možemo da objavimo ovo ekskluzivno partnerstvo jer označava naš snažan i odličan odnos sa OneWeb-om,” izjavio je James Yenbamroong, izvršni direktor i CTO, mu Space Corp. “Širenje širokopojasne internet konekcije na udaljena područja koja nemaju veze je od ključnog značaja i drago nam je što smo deo toga omogućavanja kroz svemirske i zemaljske tehnologije. Naša stručnost i znanje o našem regionu, kao i inovativna tehnologija, omogućavaju kompaniji mu Space da prilagodi rešenja kako bi pružio idealan dodatak svakom sektoru u svakoj naciji. Na kraju, u ime kompanije Mu Space, želeo bih da izrazim koliko smo ponosni što smo deo ove inovacije koja će imati veliki uticaj i korist našem regionu.”

“Poslednjih nekoliko godina pokazali su nam da je daljinska internet povezanost uzbudljiva i vitalna u svim sektorima kao što su preduzeća, obrazovanje, zdravstvo i vlada,” rekao je Nil Masterson, izvršni direktor OneWeb-a. “Uzbuđeni smo što sarađujemo sa tako dinamičnom kompanijom, koja je tako dobro usklađena sa našim ciljevima, da unapredimo naš domet širom jugoistočne Azije i povežemo još više zajednica i preduzeća. Ovo međunarodno partnerstvo predstavlja još jednu značajnu prekretnicu za OneWeb dok gledamo ka aktiviranju pune globalne pokrivenosti kasnije ove godine.”

58

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat objavio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

Back To Top
Search