Mynaric izvještava o povećanju zaostalih 75%

0
mynaric-izvjestava-o-povecanju-zaostalih-75%
Mynaric izvještava o povećanju zaostalih 75%

Mynaric sa sjedištem u Münchenu pravi međusatelitske laserske veze (tačnije nazvane optički komunikacijski terminali). Upravo je objavio svoje polugodišnje rezultate, koji pokazuju kontinuiranu potražnju za svojim proizvodima.

Mynaric je u aprilu 2023. godine prikupio 80,6 miliona eura kapitala za rast putem petogodišnjeg duga od 75 miliona dolara i izdavanja kapitala američkoj globalnoj firmi za upravljanje investicijama. “Mi smo daleko ispred ove tačke prošle godine u pogledu gotovine iz ugovora o kupcima i optičkog zaostalih terminala dok nastavljamo da izvršavamo za naše klijente,” rekao je Stefan Berndt von-Bülow, finansijski direktor Mynaric-a.“Vođeni početnim pobedama kupaca, naš zaostatak terminala za optičke komunikacije značajno se povećao sa 256 isporuka terminala od 31. decembra 2022. na 370 isporuka terminala od juna 2022. godine.

2023. godine,” navodi se u saopštenju.

Mynaric dijeli svoje prihode u dva segmenta: “Cash-in iz ugovora o kupcima” na 23 miliona eura (isto vrijeme prošle godine sa 7,87 miliona eura) i “Prihod” od 4,4 miliona eura (prošle godine 25 miliona eura).

Operativni gubitak za pola godine do 30. juna iznosio je -28,28 miliona evra (isti period 2022. godine 34,9 miliona evra).

Mynaric je objasnio svoj proces “Cash-in,” rekavši: “Gotovina iz ugovora o kupcima uključuje plaćanja od kupaca po kupoprodajnim nalozima i drugim potpisanim ugovorima, uključujući plaćanja primljena na osnovu prekretnica plaćanja u okviru korisničkih i vladinih programa.”

Međutim, postoje izveštaji da postoje tehnički problemi sa ovim međusatelitskim vezama. Investitori su, na primer, videli da cena akcija Minarića pati zbog ovih glasina.

Tim Farrar iz TMF Associates, uglednog posmatrača industrije, napisao je prošle nedelje na Tviteru: “Starlink je lansirao 9.000 optičkih crosslink terminala u orbitu i još uvek ne može da ih natera da rade pouzdano. Ipak, drugi tvrde da će za tri godine imati “drugu internet okosnicu u svemiru” koja će zauvek promeniti komunikaciju.

Ipak, Mynaric odbacuje izvještaje i nastavlja sa proizvodnjom. Mustafa Veziroglu, izvršni direktor kompanije Mynaric, rekao je: “Vidimo najjači niz mogućnosti u našoj istoriji i radujemo se saradnji sa našim kupcima dok žele da izgrade komunikacione mreže sledeće generacije.”