Nadogradnja satelitskog kapaciteta na 7/8°W sa Eutelsat

0

PARIZ, DUBAI — Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) objavio je partnerstvo sa kompanijom Emirates Integrated Telecommunications Company (EITC), kako bi nadogradio svoje satelitske usluge Direct-to-Home širom regije Bliskog istoka i Sjeverne Afrike (MENA). Ovim partnerstvom, du povećava kapacitet na orbitalnoj poziciji 7/8° West, omogućavajući svojim medijskim korisnicima da neprimjetno isporučuju sadržaj visoke definicije gledaocima, uz optimizirano korisničko iskustvo.

Orbitalna pozicija 7/8° zapadno dostiže 90% TV kuća širom MENA regiona i nudi najveći ekskluzivni domet. Publika ceni neuporedivu postavu sa oko 900 TV kanala koji emituju sa lokacije. Ovo novo partnerstvo sa kompanijom Eutelsat omogućava korisnicima da poboljšaju isporuku sadržaja za svoje korisnike širom MENA, sa povećanim kapacitetom i izuzetnim iskustvom krajnjeg korisnika, kako bi bolje služili korisnicima koji emituju TV kanale u standardnoj i visokoj rezoluciji.“Kontinuirano širimo i unapređujemo portfolio naših usluga i proizvoda kako bismo zadovoljili rastuće zahteve emitera i provajdera sadržaja. Povećanje našeg satelitskog kapaciteta na orbitalnoj poziciji od 7/8 W omogućava našim klijentima da dođu do više krajnjih korisnika širom regiona i isporuče više HD i SD usluga,” rekao je Karim Benkirane, glavni komercijalni direktor u du. “Posvećeni smo pružanju pouzdane, visokokvalitetne isporuke svaki put, bez obzira na to koji uređaj, platforma ili tehnologija se koriste. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa kompanijom Eutelsat na povećanju naših kapaciteta i pružanju neuporedivog dometa, fleksibilnosti i dostupnosti za naše korisnike, što olakšava emiterima i vlasnicima sadržaja da uspeju.”

“Satelitske usluge Du-a su kritična komponenta Eutelsat-ove ponude za publiku na Bliskom istoku i u Severnoj Africi i pokazuju našu posvećenost povezivanju kupaca i krajnjih korisnika širom regiona. Sarađujemo sa partnerima satelitskih provajdera svetske klase na pružanju najsavremenijih usluga emitovanja putem najvećeg teleporta u regionu,” rekao je Mahmud El Danaf, potpredsednik Eutelsata za MENA prodajnu regiju. “Naša vodeća satelitska i zemaljska infrastruktura nudi nenadmašan domet, fleksibilnost i dostupnost za naše klijente i pomaže nam da se pozabavimo tržištima na kojima raste potražnja za uslugama visoke definicije.”