NationalChip dodaje Eutelsat FTA EPG u set-top box čipset

Eutelsat i NationalChip isporučuju revolucionarne Sat.tv značajke na popularnom set-top box čipsetu

  • Integracija Sat.tv funkcionalnosti u set-top box čipset masovnog tržišta
  • Poboljšanje besplatnog gledanja satelitske televizije za milione domova
  • Povećanje vidljivosti sadržaja za emitere

PARIZ – Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) i proizvođač silikonskih čipova NationalChip donose poboljšano iskustvo gledanja satelitske televizije Free-To-Air milionima domova širom svijeta, zahvaljujući integraciji Sat.tv usluga u čipset koji se široko koristi u set-top kutijama širom svijeta.

Preko 1.000 besplatnih TV kanala koje emituje Eutelsat gleda 120 miliona domova u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi. I dok je ponuda sadržaja masovno porasla, može biti izazov kako za emitere da ciljaju novu publiku, tako i za gledaoce da pronađu novi sadržaj. Da bi ispunio ovaj zahtev, Eutelsat je razvio Sat.tv, elektronski programski vodič za besplatne TV kanale. Usluga Sat.tv pruža jednosmerni protok informacija o besplatnim TV kanalima putem satelita, do set-top kutija koje sadrže čipset kompatibilan sa Sat.tv, pružajući korisnicima vizuelniji prikaz dostupnog sadržaja, uključujući logotipe, linije kanala i informacije o programu.

Da bi ovo poboljšano iskustvo gledanja televizije bilo dostupno na nekim od najisplativijih set-top kutija na tržištu, NationalChip je integrisao Sat.tv funkcionalne specifikacije koje je definisao Eutelsat, u GX6605S čip. Sa preko 100 miliona isporučenih jedinica širom sveta, ovo je najpopularniji čipset koji se koristi u set-top kutijama u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike.

Vincent Huang, izvršni direktor NationalChip-a, izjavio je: “Kao tržišni lider u industriji set-top box čipsetova, verujemo da su partnerstvo i inovacije ključni za poboljšanje ponude vrednosti za naše kupce. Zahvaljujući inovativnim Sat.tv uslugama koje je pokrenuo Eutelsat, GX6605S je prvi DVB-S2 HD STB čipset za masovno tržište koji podržava Sat.tv usluge i pružiće osveženo korisničko iskustvo za besplatno gledanje satelitske televizije.

“Naš cilj sa Sat.tv je da bolje povežemo naše emitere sa svojom publikom,” dodao je Laurence Delpy, generalni direktor Eutelsat Video Business Unit. “Kada olakšamo ljudima da pronađu svoje omiljene kanale i gledaju svoje omiljene emisije, onda će verovatno gledati više besplatne satelitske televizije. Poboljšana usluga je odlična vest za korisnike, emitere i tržište u celini.”

Eutelsat će demonstrirati širok spektar novih satelitskih prijemnika sa omogućenim masovnim Sat.tv tržištem na IBC Show-u u Amsterdamu, od 15. do 18. septembra, na štandu 1.D59.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top