skip to Main Content
Navijači Juventusa bojkotuju pretplatu na DAZN i SKY

Hiljade navijača italijanskog Juventusa iz Serije A odustalo je od pretplate na DAZN i Sky nakon što je klubu oduzeto 15 bodova nakon istrage o njegovim transferima.

Sportska web stranica Sole24Ore je sugerirala da s prosječnim 275 funti godišnje koje plaćaju navijači, ukupan gubitak može dostići 136 miliona funti ako broj otkazivanja dostigne 500.000.

Kampanja je uspostavljena na društvenim mrežama gdje su hashtagovi #DisdettaDAZN i #DisdettaSky bili široko popularni. Disdetta je talijanski naziv za otkaz.

Izvještaj Italijanske fudbalske federacije ukazuje da 47% ukupnog prihoda emitera dolazi od pretplate. Međutim, vjerovatno će DAZN i Sky snositi najveći teret bojkota u kratkom roku. Tek kada dođe do obnavljanja postojećeg ugovora, pritisak će vjerovatno preći na samu Seriju A.

DAZN, kojeg podržava milijarder Sir Len Blavatnik, plaća 840 miliona eura po sezoni u naredne tri godine za emitovanje Serije A u Italiji, kao vodeći emiter takmičenja.

Povrh bojkota, DAZN-ova italijanska ispostava je mučena tehničkim problemima otkako je stekla prava na Seriju A 2021. godine.

72

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Bulsatcom sa novim transponderom

Bulsatcom sa novim transponderom

Operater bugarske satelitske pay-TV platforme Bulsatcom aktivirao je novi transponder za emitovanje. Operaterov novi DVB-S2 multipleks radi na satelitu Hellas...

MUX D: Danas zadnji dan za prijavu na javni poziv

33E: Bosanski programi premješteni na T2-MI

Paket bosanskohercegovačkih programa provajdera Dasto Semtel promijenio je parametre emitovanja na distributivnom satelitu Eutelsat 33E. Pored promjene transpondera, a time...

Back To Top
Search