Navijači Juventusa bojkotuju pretplatu na DAZN i SKY

Hiljade navijača italijanskog Juventusa iz Serije A odustalo je od pretplate na DAZN i Sky nakon što je klubu oduzeto 15 bodova nakon istrage o njegovim transferima.

Sportska web stranica Sole24Ore je sugerirala da s prosječnim 275 funti godišnje koje plaćaju navijači, ukupan gubitak može dostići 136 miliona funti ako broj otkazivanja dostigne 500.000.

Kampanja je uspostavljena na društvenim mrežama gdje su hashtagovi #DisdettaDAZN i #DisdettaSky bili široko popularni. Disdetta je talijanski naziv za otkaz.

Izvještaj Italijanske fudbalske federacije ukazuje da 47% ukupnog prihoda emitera dolazi od pretplate. Međutim, vjerovatno će DAZN i Sky snositi najveći teret bojkota u kratkom roku. Tek kada dođe do obnavljanja postojećeg ugovora, pritisak će vjerovatno preći na samu Seriju A.

DAZN, kojeg podržava milijarder Sir Len Blavatnik, plaća 840 miliona eura po sezoni u naredne tri godine za emitovanje Serije A u Italiji, kao vodeći emiter takmičenja.

Povrh bojkota, DAZN-ova italijanska ispostava je mučena tehničkim problemima otkako je stekla prava na Seriju A 2021. godine.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top