Njemačka: ProSiebenSat.1 je bacio oko na Sky Deutschland?

Njemački komercijalni emiterski gigant ProSiebenSat.1 navodno istražuje dogovor o kupovini Sky Deutschland, Pay-TV emitera u vlasništvu Comcasta.

Comcast je kupio Sky Deutschland kao dio svoje ukupne kupovine Skyjeve evropske plaćene TV imovine u kupovini od 40 milijardi dolara (39,9 milijardi eura) u 2018.

Comcast radi sa savjetnicima u PJT Partners na raspolaganju prema Reutersu, ali njegov izvještaj naglašava da nema sigurnosti da će se dogovor dogoditi, posebno s činjenicom da je poslovanje ProSiebenSat.1 gotovo u potpunosti fokusirano na besplatno emitovanje.

Opšti izvještaji sugeriraju da bi operacije Sky-a u Njemačkoj – s pretplatama koje potječu iz Njemačke, Austrije i, u manjoj mjeri, Švicarske – mogle biti vrijedne milijardu eura.

Izvještaji slijede razočaravajući niz rezultata za Sky Europe u Q3 brojevima (do 30. septembra) koji su objavljeni 27. oktobra. Za devet mjeseci koji su završili 30. septembra 2022., Sky prihod je smanjen za 11 posto na 13,5 milijardi dolara.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top