Skip to content

Njemački kanal HSE24, pionir u teleprodaji, slavi godišnjicu

HSE24 sendet 365 Tage rund um die Uhr, 16 Stunden davon live. +++ Die Nutzung des Fotos ist für redaktionelle Zwecke im Zusammenhang mit HSE24 honorarfrei. Abdruck unter Angabe der Quelle. Foto: Antje Anders für HSE24

Sa početkom emitovanja u oktobru 1995. godine, HSE24 je uspostavio eru telešopinga u Nemačkoj. Od tada, omnichannel trgovac sa sjedištem u Ismaningu, iznova i iznova obavlja pionirski posao i odlučujuće oblikuje industriju.

Mnogo prije nego što su postojali influenceri ili velike platforme za e-trgovinu, HSE24 je već uspješno kombinovao kupovinu i zabavu uživo. Tada se to zvalo telešoping, kasnije kupovina od kuće. To je oduvijek bio najzabavniji način kupovine.

Nakon što je Bavarski državni centar za nove medije odobrio dozvolu za emitovanje, HSE24 je prvi put izašao u etar 16. oktobra 1995. pod nazivom HOT (Home Order Television). Odluka koja je označila prekretnicu u razvoju njemačkog medijskog pejzaža. Godinu dana nakon osnivanja, HOT je također počeo u Austriji, a sljedeće godine slijedila je Švicarska.

Kompanija je kasnije prepoznala mogućnosti interneta u ranoj fazi: HSE24 je pokrenuo web prodavnicu 1998. godine i povezao televiziju s e-trgovinom prije kraja stoljeća. U maju 2001. HOT je postao Home Shopping Europe , tri godine kasnije lanac je promijenio ime u sadašnji HSE24 .

U narednim godinama, HSE24 je stalno širio svoju višekanalnu strategiju. Uz dva dodatna televizijska kanala (HSE24 EXTRA, HSE24 Trend), dodatne digitalne prodajne platforme, kao što su aplikacije za pametne telefone i tablete, dodane su za Google TV i Amazon Fire TV.

U visokoj rezoluciji od Astre

U septembru 2011. godine, njegov signal je lansiran u HD-u i besplatan za emitovanje preko satelita Astra (19,2º istočno) sa dnevnim programom 24 sata dnevno nudeći različite programe kupovine modnih, nakitnih, kozmetičkih i spa proizvoda., kućnih potrepština i sve vezano za dom.

HSE24 HD je bio prvi evropski televizijski kanal posvećen telešopingu koji je emitovao u visokoj definiciji.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept