Nova komercijalna televizija Pro 1 (FTA) testira na 16°E

0
Počela su ispitivanja novog komercijalnog kanala za Republiku Kosovo preko satelita Eutelsat 16A (16°E) . Pro 1 se pojavio u HD (MPEG-4) bez enkripcije (FTA) kao dio paketa Albanica Sat na frekvenciji 12,537 V (DVB-S2). Nova stanica će prikazivati ​​programe koji su postigli najbolje rezultate u gledanosti u drugim zemljama.
 
Pro 1 je najnovija televizijska revolucija na Kosovu, koja ima za cilj da uvede apsolutne inovacije u tehnologiji snimanja, emitovanja i programiranja.

Najpopularnije svjetske TV serije, vijesti, kvizovi, časopisi, igre, talent showovi, umjetnički nastupi, dokumentarni filmovi, hit serije i filmovi, sportski i drugi formati ispunit će raspored Pro 1 24 sata dnevno.

 
 
 
Programi će se fokusirati na sve slojeve društva. Emituju se poznate produkcije iz drugih zemalja, poput “Galilea”, “Idola”, “Milioneri” i “Imam talenat!”. To je jedina od retkih televizija u Republici Kosovo koja neće emitovati političke debate i fokusiraće se isključivo na najbolju zabavu za gledaoce. Očekuje se da će ova nova stanica biti sličnaRTL (Njemačka), Pro 7 (Njemačka), ITV (Velika Britanija), TF1 (Francuska) ili Canale 5 (Italija). Razvoj Pro 1 uključivao je tim međunarodnih proizvođača koji su radili u nekim od najvećih svjetskih televizijskih kompanija kao što su RTL Deutschland , Sony Pictures Television i Red Bull Media House .
 
Tehnički parametri: Eutelsat 16A (16°E)
tp. F02 (12,537 GHz,
pol. V, SR 13465,
FEC: 3/4;
DVB-S2 / QPSK)
ID: PRO 1 PID V: 900 (MPEG-4/HD)
PID A: 901
PID PCR: 900
SID: 23
PID PMT: 902
Kodiranje: nema (FTA)