Novi muzički kanal “That’s 60s” pokrenut je na besplatnoj televiziji na Astri 28.2° East

novi-muzicki-kanal-“that’s-60s”-pokrenut-je-na-besplatnoj-televiziji-na-astri-28.2°-east

Astra 28.2° Istočno je lansirana satelitom, Kao što je najavljeno6. januara, muzički kanal “That’s 60s” na Free TV-u. Prikazani su koncerti bendova i zvijezda iz 60-ih, od Bee Geesa do Boba Dylana, The Kinksa ili Rolling Stonesa. Kanal se emituje preko evropskog Ku-band snopa, tako da se odašiljač može primati i izvan granica Velike Britanije konvencionalnim ogledalom u velikim delovima Evrope.

Program se emitira besplatno i nešifriran preko frekvencije 11.582 H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S – QPSK u SD formatu.

Nova stanica otvorena je pjesmom “Cvijeće na kiši” Tonija Blackburna, koji se šezdesetih godina proslavio piratskim radio brodovima. Kasnije je bio prvi voditelj za doručak na Radiju 1. Blackburn je započeo novu TV stanicu s istom pjesmom, s kojom je u rujnu 1967. otvorio radio kanal Radio 1.

Iako su muzičke spotove producirali samo izvođači u kasnijim decenijama, That’s 60-ih planira da prikaže mnoge nastupe bendova snimljenih 60-ih godina za TV emisije širom sveta. Blackburna prate i drugi voditelji iz tog razdoblja, među kojima su David Hamilton i Bob Harris.

To je 60-ih godina prošlog veka namenjeno gledaocima koji su živeli 60-ih ili su rođeni u kasnijim decenijama i odrasli slušajući muziku svojih roditelja. Novi kanal će biti pokrenut kao sestrinski servis arhivskog TV kanala That’s TV, koji će takođe biti emitovan nešifrovano. Program se može naći na istoj frekvenciji na Astri 28,2° istočno.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top