skip to Main Content
Novi turski sportski kanal TRT Spor Yildiz HD

TRT Spor Yildiz, novi sportski kanal u Turskoj, počeo je s emitiranjem nakon transformacije iz programa TRT Spor 2. Stanica se može primati u cijeloj Europi u FTA HD rezoluciji putem Eutelsat 7C (7 ° E) i Türksat 4A (42 ° E ) satelita.

Ibrahim Eren, predsjednik i izvršni direktor TRT-a, predstavio je prve detalje novog projekta.

TRT Spor Yildiz stanica je započela svoje aktivnosti 19. maja 2021. na Nacionalni dan omladine i sporta i Dan sjećanja na Ataturka. Ovaj dan je veoma važan za cijelu tursku naciju. Zasnovan je na događajima iz 1919. godine, kada je započela turska vlada za neovisnost, koju je vodio Mustafa Kemal Atatürk. Na zahtjev vođe, ovaj dan je također bio posvećen mladima i slavi se kao Dan omladine i sporta. 19. maj je državni praznik u Turskoj i po cijeloj zemlji se održavaju razne parade, koncerti, sportska takmičenja i parade.

Očekuje se da će novi kanal, stvoren rebrandiranjem TRT Spor 2, pružiti veliku podršku turskim sportašima zvijezdama i amaterskim olimpijskim timovima. “Yildiz” u nazivu stanice znači “Zvijezda”.

Stanica će, između ostalog, pokrivati ​​predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Pored toga, mora ponuditi razne sportove – od atletike, preko utakmica, plivanja do odbojke, tenisa, biciklizma, košarke, dizanja tegova i državnih i međunarodnih sportskih takmičenja. TRT Spor oko Yildiza nastaje u saradnji između Generalnog direktorata za TRT i Ministarstva omladine i sporta. Gledateljima će se program ponuditi bez dodatnih troškova. Glavni kanal, TRT Spor, fokusirat će se na nogomet.

tehnički parametri – TRT Spor Yildiz:

satelit: Eutelsat 7C (7 ° E)
frekvencija: 10.804 GHz
polarizacija: vertikalno
SR: 30000
FEC: 5/6
standard: DVB-S2
modulacija: QPSK

ID: TRT SPOR2 HD
ID usluge: 8509
video PID: 2508 (MPEG-4 / HD)
audio PID: 3580 turski
CA sistem: nema, FTA

satelit: Türksat 4A (42 ° E)
frekvencija: 11.958 GHz
polarizacija: vertikalno
SR: 27500
FEC: 5/6
standard: DVB-S
modulacija: QPSK

71

Vezani članci

turksat-jaca-veze-sa-afrikom

Türksat jača veze sa Afrikom

Türksat je potpisao memorandum o saradnji sa Crystal TV-om, koji emituje sa svog satelita Türksat 4A u Gani. U saopštenju...

uspjesno-lansiran-satelit-arabsat-badr-8

Uspješno lansiran satelit Arabsat Badr-8

Arabsat Badr-8 uspješno lansiran: s Airbusovim inovativnim optičkim komunikacijskim korisnim opterećenjem TELEO TOULOUSE — The Airbusov satelit Arabsat Badr-8 Lansiran...

Back To Top
Search