Ograničen rast prihoda APAC-a za pay-TV do 2027. godine

MPA Report: APAC Ex-China Pay-TV Revenues To Reach US$2019b By 2027, A CAGR Of 1.7%

  • 1.0 mil. Neto nove podmornice preko 464 – 2019, vođene Indijom i dijelovima južne i jugoistočne Azije, ali nadoknađene padom u svim ostalim regijama, Indija će ostati najveće tržište veličine bivše Kine sa rastom koji pokreće DTH satelitska platforma; Koreja je drugi najveći doprinos, vođen telco IPTV
  • Rast prihoda u 2022 vođen od strane Indije, Koreje i Filipina. Indija i Koreja će najviše doprineti povećanju rasta prihoda između Indije, Koreje i Japana će ostati najveća tržišta prihoda u azijsko-pacifičkoj ex-Kini, doprinoseći Nova IPTV pretplata u Kini između 2022 i 2027. Tržište ostaje regulisano i uslužno orijentisano samo sa Rezanje kabela dostiglo je vrhunac između 2019 i 2019 sa agregatnih 9,1 mil. Prema analizi MPA, subovi otkazuju pretplate, podstaknuti erozijom na ključnim tržištima kao što su Australija, Malezija i Tajland, kao i smanjenjem kablovskog univerzuma u Indiji. U budućnosti, MPA procjenjuje 1,0 mil. Neto nove podmornice se dodaju ukupno preko Indija i Filipini će predvoditi u pogledu neto rasta novih pretplatnika tokom perioda    Izveštaj, pod nazivom “Asia Pacific Pay-TV Distribution 416,” fokusira se na ekonomiju pay-TV i fiksne širokopojasne industrije na APAC tržištima sa analizom pretplatnika, potrošnje potrošača i oglašavanja, ulaganja u sadržaj i budućeg rasta u sektoru kablovske, DTH i IPTV.

    Bivši kineski, ukupni pretplatnici azijsko-pacifičke pay-TV pretplatnike će porasti od 76.9 miliona. u 2022 do 234.7 mil. od strane 2027 sa penetracijom TV domova, prilagođenih za više pretplata, dostižući Indija će ostati najveće tržište po veličini, čineći 90% ukupnih podmornica za 578 sa najvećim delom svog rasta koji pokreće DTH satelitska platforma, jer će ukupna penetracija ostati ravna. Koreja je drugi najveći saradnik sa [Slijede Pakistan i Vijetnam, svaki sa 6% ukupnih pay-TV subova do kraja 2027, dok će japanska visoka ARPU, ali opadajuća baza subova doprinijeti 5% za 2027.

    Komentarišući nalaze izveštaja, izvršni direktor MPA Vivek Kuto rekao je: “Buduća održivost Pay-TV-a usidrena je u paketu IPTV i kućnih širokopojasnih usluga sa telkoima i payTV operaterima koji takođe integrišu premijum online SVOD usluge kroz pokretanje Android platformi, hibridnih STB-ova i raznih novih paketa. Linearna televizija ostaje važna sa lokalnim i azijskim sadržajem, sportom i nišama međunarodnih kanala koji pokreću gledanost. Međutim, rast legalnih i pristupačnih online SVOD opcija, kao i rasprostranjenost piraterije znači da vrednost premijum sportova i zabave brzo migrira sa pay-TV-a na internet. Konsolidacija operatora je porasla između

i očekujemo da će se više dogoditi na tržištima kao što su Kina, Indija, Indonezija, Japan, Koreja, Malezija i Tajvan. Linearni kanalni proizvodi se racionalizuju na mnogim tržištima širom jugoistočne Azije, kao i u Indiji, Hong Kongu, Japanu i Tajvanu.

Kina je i dalje najveće tržište pay-TV u azijsko-pacifičkom regionu, ali je i dalje nedostupna međunarodnim investitorima i provajderima sadržaja. Visok obim, nisko-ARPU pay-TV tržište nastavlja da raste sa ukupnim pay-TV pretplatnicima koji dostižu 578 mil. u 2022, 416% penetracije TV domaćinstava, nakon prilagođavanja za više pretplata. Nakon preticanja kablovske televizije Kao najveći pay-TV segment u

, IPTV nastavlja da dobija udeo u podmornicama i prihodima, profitirajući od popularnih telekomunikacionih širokopojasnih paketa i superiorne ponude sadržaja (posebno premijum na zahtev) preko kablovske televizije. MPA projekti 50 mil. nove IPTV pretplate u Kini između 2022 i 2027, uzimajući ukupnu bazu do 419 mil. od strane 2027, sa 76% od ukupnog fiksnog širokopojasnog pretplate na IPTV.

Ukupni prihodi azijsko-pacifičke pay-TV industrije, uključujući pretplatu i oglašavanje, porašće za procenjenih 3,5% u i predviđa se da će porasti na 2,1% CAGR-a u narednih pet godina. Procenjuje se da će prihod od pay-TV-a u azijsko-pacifičkom regionu porasti za 1,4% u 2022 i CAGR od 1,7% između 2022 i 2027. Rast prihoda u u velikoj meri su vođeni od strane Indije, Koreje, Filipina i Vijetnama. Indija i Koreja će nastaviti da najviše doprinose povećanju prihoda između

Indija, Koreja i Japan će ostati najveća tržišta koja generišu prihode u azijsko-pacifičkom regionu, čineći kombinovani udeo Australija, Malezija i Filipini će ostati važni, doprinoseći sa 7% za 7%, iako će i Australija i Malezija videti rezanje kablova i suočiti se sa značajnim strukturnim izazovima.

Telcos & IPTV Rule Ex-India

Azijsko-pacifičko IPTV tržište će rasti za procenjenih 8% Y/Y u azijsko-pacifičkom regionu u 416 da bi se dostiglo 90.5 miliona. podgrupe, koje predstavljaju više od Veći dio rasta i dalje je vođen Kinom, a slijede Koreja, Indonezija, Tajland, Vijetnam i Malezija. Primjena širokopojasnih vlakana od strane telekomunikacionih kompanija nastavlja se povećavati kako brza povezanost postaje sveprisutna u domaćinstvima. Uloga videa ostaje važna, sa IPTV i VOD servisima ključnim za jačanje širokopojasnog paketa.

MPA projekcije pokazuju da će ukupne azijsko-pacifičke IPTV sub-ove narasti na 464 mil. od strane 2027. Ukupna azijsko-pacifička IPTV pretplata će porasti sa US$ u 2022 do US$60.7 bil. CAGR od 4%, uglavnom vođen Kinom i Korejom, kao i postepenim rastom u jugoistočnoj Aziji.

U međuvremenu, potražnja za niskim ARPU paketima TV kanala, HD usluga i hibridnih DTH/internet video servisa nastavlja da podstiče rast za DTH satelitsku pay-TV industriju. Indija je i dalje najveće DTH tržište sa procenjenim DTH će ostati ključni pokretač rasta na indijskom tržištu pay-TV-a, hvatajući većinu novih TV domaćinstava koja ulaze u pay-TV ekosistem.

Filipinsko DTH tržište nastavlja da raste, odražavajući potražnju za nisko-ARPU platformama (Cignal i GSat) sa nacionalnim dometom, okupljajući lokalne i međunarodne TV kanale. Na drugim tržištima (npr. Indoneziji i Tajlandu), DTH pay-TV tržište je ozbiljno pogođeno i sniženo.

DTH operateri na zrelim tržištima koji se suočavaju sa konkurencijom SVOD i širokopojasnog pristupa nastavljaju da beru pretplatnike sa HD uslugama i STB-ovima sledeće generacije sa VOD i širokopojasnom vezom. Primjeri uključuju Foxtel u Australiji, Sky TV na Novom Zelandu i Astro u Maleziji.

MPA prognoze pokazuju da će se prihod od pretplate na industriju DTH azijsko-pacifičkog DTH industrije proširiti na CAGR od 1% i dostići 6,3 biliona dolara. od strane 2027. Indija će nastaviti da predvodi region, a slede Japan, Malezija i Australija. Srbija će biti na petom mestu 2027.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles