OneWeb i Azyan Telecom sarađuju

oneweb,-azyan-telecom-saradjuje

OneWeb, i zajedničko ulaganje osnovano između OneWeba i Tonomusa, najavili su potpisivanje ugovora o distributivnom partnerstvu sa Azyan Telecomom – provajderom satelitskih usluga u Sultanatu Omanu i na Bliskom istoku.

Partnerstvo će poboljšati mogućnosti postojećih i budućih nacionalnih telekomunikacionih mreža u Sultanatu Omanu kroz OneWeb-ove svemirske komunikacijske mogućnosti brzih, niskolatencijskih komunikacija širom sultanata. To će zauzvrat doprineti obezbeđivanju pristupa kompanijama i zajednicama brzim komunikacijama koje su kompatibilne sa naprednim zemaljskim sistemima i mrežama. Ova pokrivenost bi se takođe proširila tako da obuhvati udaljena i ruralna područja u Omanu pružanjem raznovrsnih i višestrukih izvora digitalne komunikacije tim oblastima.

Strateški geografski položaj Sultanata Omana i raznolikost njegove međunarodne kopnene i podmorničke infrastrukture potencijalna je lokacija za postavljanje OneWeb mrežne platforme (POP) u sultanat, kako bi se pružile OneWeb usluge regiji u cjelini.

Azyan Telecom će koristiti OneWeb-ovu globalnu mrežu povezivanja kako bi proširio svoju postojeću povezanost u Omanu i obezbedio veliku propusnost, nisku latenciju povezivanja sa celom zemljom. Do danas je isporuka brzih veza bila izazovna u dijelovima Omana zbog terena i čestih uragana.

Usluge bi trebalo da počnu u drugoj polovini 2023 i fokusiraće se na pružanje široke veze sa nekim od udaljenijih i izazovnijih delova zemlje.

Laith Hamad, izvršni direktor OneWeb NEOM JV, rekao je: “Uzbuđeni smo što sarađujemo sa Azyan Telecomom kako bismo pružili široku povezanost širom Sultanata Omana i podržali napore vlade da obezbijedi pouzdanu povezanost sultanata. Naše partnerstvo će pomoći da se obezbedi pristupačna povezanost najširoj mogućoj publici u regionu, posebno imajući u vidu izazovne uslove koji su mnoge ostavili bez brze veze. Ovo je još jedna velika prekretnica ka omogućavanju povezivanja putem OneWeb LEO satelitskih tehnologija koje omogućava OneWeb Tonomus JV u regionu. Izražavamo iskrenu zahvalnost Regulatornom organu za telekomunikacije u Omanu na njihovoj podršci.”

Ahmed Saber, glavni operativni direktor Azyan Telecoma, komentirao je: “Danas je vrlo poseban dan za Azyan Telecom, potpisivanjem ovog sporazuma o partnerstvu sa OneWebom, vjerujemo da ćemo moći poboljšati naše usluge u različitim sektorima u Omanu putem brze satelitske povezanosti. To znači da će više ljudi moći da pristupi internetu, kao i mnogim drugim digitalnim uslugama na bolji, praktičniji i pristupačniji način gde god da se nalaze. Ono što je još uzbudljivije je da ovo zajedničko partnerstvo prati i da je u skladu sa Omanovom strategijom digitalnih transformacija. Želimo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo Regulatornom organu za telekomunikacije na kontinuiranoj podršci i smernicama jer verujemo da samo uz njihovu pomoć možemo da vidimo da će ovaj sporazum između Azyan Telecoma i OneWeb-a izaći na videlo.”

Glavni tehnološki direktor u Azyan Telecommunications, Talal bin Salim Al Hosni, dodao je: “Oduševljeni smo što smo oduševljeni mogućnošću potpisivanja ovog partnerstva, jer je naša nada za budućnost mogućnost pružanja brze komunikacije putem satelitskih usluga, nadamo se da ćemo kroz to moći da ispunimo mnoge zahteve različitih sektora u skladu sa Omanovom strategijom digitalne transformacije.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top