skip to Main Content
OneWeb proširuje pokriće osiguranja sa Marshom
Oneweb-prosiruje-pokrice-osiguranja-sa-marshom

OneWeb je u septembru 2021. godine potpisao sporazum o ukupnoj osiguranoj vrednosti svojih satelita i aktivnosti lansiranja od više od milijardu dolara i produžio je svoj odnos sa osiguravajućim gigantom Marsh za preostala lansiranja 2023. godine.

Predstojećim lansiranjima upravljaju SpaceX i indijski NewSpace, dio ISRO-a.

U decembru 2022. godine, OneWeb je završio svoje 15. lansiranje, a zatim i 16. lansiranje 10. januara na raketama Falcon 9 sa Floride.

Srikanth Balachandran, finansijski direktor OneWeb-a, rekao je: “Marsh je bio ključan u podršci OneWeb-ovoj misiji od 2021. godine i ponosni smo što sarađujemo sa brokerom osiguranja koji deli naše globalne ambicije. Kako nastavljamo da napredujemo ka aktiviranju naše pokrivenosti širom sveta 2023. godine, imaćemo koristi od bezbednosti programa osiguranja kroz Marsh i stručnosti njihovih timova širom Velike Britanije i Indije.”

Chris Lay, izvršni direktor Velike Britanije i Irske u Marsh-u, rekao je: “OneWeb je napravio ogroman napredak u izgradnji svoje konstelacije Gen1. Sledeća serija lansiranja omogućiće kompaniji da aktivira svoja rešenja za pokrivanje na globalnom nivou i strateški su važna za uspeh OneWeb-a. Nastavak našeg visoko inovativnog programa osiguranja i vođenje Marsshovih globalnih kolega pokazuje da Marsh i OneWeb ostaju posvećeni stvaranju povezanije budućnosti za sve.

Sanjay Kedia, izvršni direktor Marsh India, dodao je: “Nedavno lansiranje u Sriharikota i entuzijastično učešće nekoliko indijskih igrača osiguranja su pozitivan i značajan doprinos globalnom svemirskom sektoru. Ponosni smo na naš rad sa OneWeb-om i oduševljeni smo što vidimo kako naši timovi kolektivno rade na isporuci lansiranja satelita na siguran, siguran i odgovoran način.”

Kada bude završeno, početno sazviježđe će se sastojati od 648 satelita, od kojih će 600 biti aktivni sateliti, a preostalih 48 će služiti kao rezervni sateliti u orbiti.

33

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Bulsatcom sa novim transponderom

Bulsatcom sa novim transponderom

Operater bugarske satelitske pay-TV platforme Bulsatcom aktivirao je novi transponder za emitovanje. Operaterov novi DVB-S2 multipleks radi na satelitu Hellas...

MUX D: Danas zadnji dan za prijavu na javni poziv

33E: Bosanski programi premješteni na T2-MI

Paket bosanskohercegovačkih programa provajdera Dasto Semtel promijenio je parametre emitovanja na distributivnom satelitu Eutelsat 33E. Pored promjene transpondera, a time...

Back To Top
Search