Skip to content

Orange, OneWeb sporazum o povezivanju

orange_-_oneweb_1920x1080

Kompanija za satelitsku komunikaciju OneWeb i telco Orange potpisali su ugovor o distribuciji usluga povezivanja širom Evrope, Afrike, Latinske Amerike i drugih globalnih regija. Vijesti dolaze u trenutku kada vlade širom svijeta daju prioritet razvoju digitalnih infrastrukturnih mreža nakon COVID-a.

Sa ovim partnerstvom, Orange će ponuditi obogaćenu povezanost, integrišući OneWeb-ovu LEO tehnologiju, poslovnim korisnicima i telco operaterima u različitim regionima sveta. OneWeb-ova LEO tehnologija će stoga dopuniti postojeće usluge i omogućiti povezivanje sa teško dostupnim oblastima koje ranije nisu mogle biti uslužene sa poboljšanim kašnjenjem. Visokokvalitetno, nisko kašnjenje krajnjeg korisničkog iskustva koje pružaju OneWeb usluge povećat će zadovoljstvo korisnika i omogućiti nove aplikacije i OTT usluge.

Ostale prednosti ovog partnerstva takođe uključuju povećanu otpornost i geografski domet za poslovna rešenja i remont na udaljenim lokacijama širom Evrope, Latinske Amerike, Afrike i šire. Sa OneWeb-ovom tehnologijom, Orange nudi niz multiorbitalnih rešenja koja dopunjuju naše četrdesetogodišnje iskustvo u satelitskom povezivanju u korist malih, srednjih i velikih preduzeća, telko operatera i provajdera internet usluga.

“Ovo je uzbudljivo partnerstvo koje će pomoći da se poboljša i proširi povezanost na globalnom nivou,” rekao je Neil Masterson, izvršni direktor OneWeb-a. Vodeća pozicija kompanije Orange na tržištu na nekoliko kontinenata, zajedno sa jedinstvenom mrežom OneWeb-a i LEO tehnologijom, pomoći će u premošćavanju digitalnih podela i obezbeđivanju pristupa efikasnom, visokokvalitetnom i pouzdanom širokopojasnom internetu koji je dostupan kupcima u Evropi, Latinskoj Americi, Africi i drugim lokacijama širom sveta.

“U kompaniji Orange, verujemo da je satelit obećavajuća i komplementarna tehnologija koja prikazuje mnoge nedavne inovacije koje će koristiti preduzećima širom sveta i ubrzati digitalnu inkluziju stanovništva u našim podružnicama u Africi i na Bliskom istoku,” rekao je Jean-Louis Le Roux, izvršni potpredsednik Orange International Networks Infrastructure & Services. “Oduševljeni smo što sarađujemo sa kompanijom OneWeb jer će nam to omogućiti da nastavimo sa primenom visokokvalitetnih mreža u svim nedovoljno opsluženim delovima sveta.”

“Naši klijenti, od multinacionalnih kompanija, preduzeća, vlada do nevladinih organizacija, imaće pristup pionirskoj satelitskoj mreži OneWeb-a,” dodala je Anne-Marie Thiollet, zamenica izvršnog potpredsednika za proizvode i marketing, Orange Business. “Ovo rešenje velike brzine i niskog kašnjenja efikasno će dopuniti postojeći portfolio kompanije Orange Business kako bi nastavilo da povezuje naše kupce sa njihovim aplikacijama bilo kada, bilo gde, sa pravim kvalitetom usluge kako bi ispunili njihove poslovne zahteve.”

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept