Orby Elevate odabrao EUTELSAT za DTH TV distribuciju u SAD-u

0

Orby Elevate bira EUTELSAT 117 West A za DTH TV distribuciju širom SAD-a

  • Korišćenje regionalne pokrivenosti satelita
  • Tehnološka prednost i konkurentnost satelitskih rješenja za DTH distribuciju

PARIZ — Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) objavljuje da je Orby Elevate odabrao satelit EUTELSAT 117 West A za distribuciju svojih prvih glavnih mainstream TV servisa na engleskom jeziku Direct-to-Home (DTH) u Sjedinjenim Državama.Orby Elevate nudi kombinaciju sekularnih i vjerskih video usluga korisnicima sa sjedištem u SAD-u. Smješten na 116,8° zapadno, EUTELSAT 117 West A odlikuje se najsavremenijom tehnologijom koja pruža hemi pokrivenost u C i Ku opsegima, kao i regionalnu pokrivenost velike snage u Ku-bandu iznad Sjeverne i Južne Amerike. Ovo će omogućiti Orby Elevate da iskoristi izuzetnu propusnost EUTELSAT 117 West A preko američke teritorije kako bi lansirao svoj prvi veliki mainstream DTH buket na engleskom jeziku na veoma značajnom tržištu u pogledu veličine publike i apetita potrošača.

Ricardo Dias, Orby Elevate privremeni izvršni direktor, rekao je: “Ovo je sjajna prilika da se iskoristi već postojeća infrastruktura razvijena originalnom iteracijom Orbyja i velika pokrivenost moćnog satelita EUTELSAT 117 West A u platformu koja omogućava porodičnom sadržaju da dođe do domova širom zemlje i po razumnoj cijeni.”

G. Jim Carroccia, direktor prodaje medija Eutelsat North America, komentirao je: “Oduševljeni smo što je Orby Elevate odabrao EUTELSAT 117 West A za svoj prvi glavni mainstream DTH buket na engleskom jeziku koji će biti lansiran na američkom tržištu. Ovaj revolucionarni sporazum pokazuje važnu ulogu koju satelit nastavlja da igra u TV distribuciji. Radujemo se što ćemo podržati Orby Elevate jer njihovo inovativno poslovanje i ponude nastavljaju da rastu.”