Orby Elevate odabrao EUTELSAT za DTH TV distribuciju u SAD-u

Orby Elevate bira EUTELSAT 117 West A za DTH TV distribuciju širom SAD-a

  • Korišćenje regionalne pokrivenosti satelita
  • Tehnološka prednost i konkurentnost satelitskih rješenja za DTH distribuciju

PARIZ — Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) objavljuje da je Orby Elevate odabrao satelit EUTELSAT 117 West A za distribuciju svojih prvih glavnih mainstream TV servisa na engleskom jeziku Direct-to-Home (DTH) u Sjedinjenim Državama.

Orby Elevate nudi kombinaciju sekularnih i vjerskih video usluga korisnicima sa sjedištem u SAD-u. Smješten na 116,8° zapadno, EUTELSAT 117 West A odlikuje se najsavremenijom tehnologijom koja pruža hemi pokrivenost u C i Ku opsegima, kao i regionalnu pokrivenost velike snage u Ku-bandu iznad Sjeverne i Južne Amerike. Ovo će omogućiti Orby Elevate da iskoristi izuzetnu propusnost EUTELSAT 117 West A preko američke teritorije kako bi lansirao svoj prvi veliki mainstream DTH buket na engleskom jeziku na veoma značajnom tržištu u pogledu veličine publike i apetita potrošača.

Ricardo Dias, Orby Elevate privremeni izvršni direktor, rekao je: “Ovo je sjajna prilika da se iskoristi već postojeća infrastruktura razvijena originalnom iteracijom Orbyja i velika pokrivenost moćnog satelita EUTELSAT 117 West A u platformu koja omogućava porodičnom sadržaju da dođe do domova širom zemlje i po razumnoj cijeni.”

G. Jim Carroccia, direktor prodaje medija Eutelsat North America, komentirao je: “Oduševljeni smo što je Orby Elevate odabrao EUTELSAT 117 West A za svoj prvi glavni mainstream DTH buket na engleskom jeziku koji će biti lansiran na američkom tržištu. Ovaj revolucionarni sporazum pokazuje važnu ulogu koju satelit nastavlja da igra u TV distribuciji. Radujemo se što ćemo podržati Orby Elevate jer njihovo inovativno poslovanje i ponude nastavljaju da rastu.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top