skip to Main Content
Oznaka: satelitski teleporti napreduju
Oznaka:-satelitski-teleporti-napreduju

Svetska asocijacija za telekomunikacije (WTA) objavila je izveštaj o velikim promenama na tržištu distribucije emitovanja i kako su se inteligentni teleportni operateri prilagodili radikalnim promenama kako bi održali i razvijali svoje poslovanje.

Problem za većinu članova WTA je pad – ili u najboljem slučaju ‘plateauing’ – njihovih unosnih DTH preduzeća. “Satelitska isporuka videa u industrijalizovanim zemljama i dalje ustupa mesto širokopojasnom strimingu,” rekao je izvršni direktor Robert Bel.

Bell dodaje: “DTH ostaje zdrav na tržištima sa ograničenom širokopojasnom penetracijom. Taj dugoročni pad jasno se vidi u finansijskim rezultatima satelitskih operatera, ali operateri teleporta se prilagođavaju tehnologiji i operacijama kako bi se pozicionirali na desnoj strani revolucije striminga za medijske kupce kojima su dugo služili.

WTA podsjeća čitaoce da je obično DTH/DBS bio taj koji je pokretao širenje teleportske industrije. Zatim je usledio razvoj na terenu koji je promenio melodiju: porast potrošnje televizora bilo kada bilo gde, striming servisi visoke rezolucije koji eksploatišu veću brzinu, jeftinije zemaljsko povezivanje i cloud i mreže za distribuciju sadržaja kao alternative distribuciji. Ali trendovi koji pogađaju prihode satelitskih operatera nisu nužno učinili da se osjećaju u teleportskom poslu. Inovativni operateri su promenili svoje investicione strategije, preuredili tehnologiju i operacije, izgradili novu stručnost u kući i efikasno ciljali današnji širi spektar kompanija za poreklo i distribuciju sadržaja kao kupce.

114

Vezani članci

Back To Top
Search