skip to Main Content
Pad prihoda Eutelsata
Pad-prihoda-eutelsata

Autor

Eutelsat je objavio prihode od emitovanja u iznosu od € 190 .6 miliona za prvi kvartal 2020 – 21, ili kvartal koji završava u septembru 30 .

Ovo je zabilježeno za 2,1% manje nego u istom periodu prošle godine. Ukupni prihodi kompanije u tromjesečju iznosili su € 315. 3 miliona, 0,7% manje u odnosu na Q1 2019 – 2020. Broj operativnih transpondera u septembru 30 iznosio je 1, 382, više od 1, 376 tri mjeseca ranije, ali pet manje od 12 meseci ranije. Broj korištenih transpondera bio je 966, u odnosu na tri mjeseca ranije i identičan tom 12 meseci ranije. Stopa punjenja bila je 69 9%.

Od septembra 30, ukupan broj kanala koje emituje Eutelsat sateliti su iznosili 6 683, što je pad od 4% u odnosu na prošlu godinu. Broj HD kanala iznosio je 1, 739 nasuprot 1, 582 godinu dana ranije, gore od 10% i zastupani 26% kanala u odnosu na 22. 7% godinu dana ranije. Kao rezultat, potrošnja Mbps bila je stabilna na godišnjoj razini.

Komentirajući rezultate, izvršni direktor Rodolphe Belmer rekao je: „Eutelsat je solidno započeo godinu, s prihodima Operativne vertikale u skladu s očekivanjima i zaostatkom od 4,4 milijarde eura, što je 3% više u odnosu na prošlu godinu. Izdvajamo u prvom kvartalu uključuju obnavljanje ugovora Sky Italia u Hotbirdu, potvrđujući stalnu važnost satelita u zapadnoj Evropi, i značajne korake u našoj strategiji fiksne širokopojasne mreže stjecanjem Bigblu Broadband Europe uoči skorog ulaska Eutelsata u službu Poveži se.

„Ova izvedba pokazuje opću otpornost našeg poslovanja na trenutno okruženje. Iako je stopa novog poslovanja u određenim granama, posebno u RTV programu, sporija nego inače u odnosu na opću operativnu situaciju, ipak smo stvorili solidan komercijalni rezultat koji osigurava nekoliko novih ugovora i obnavljanja po povoljnim uslovima. Na osnovu ovog učinka potvrđujemo svoje finansijske ciljeve za tekuću i narednu godinu. ”

Povezano

15

Vezani članci

Türksat 8K ponovo emituje

Türksat 8K ponovo emituje

Nakon nekog vremena, turski satelitski operater Türksat nastavio je s radom demo kanala u Ultra HD rezoluciji u 8K formatu....

Back To Top
Search