Pad prihoda od videa pogodio Eutelsat

0
pad-prihoda-od-videa-pogodio-eutelsat
Pad prihoda od videa pogodio Eutelsat

Eutelsat je priznao da se njegovi prihodi od video snimaka suočavaju sa jednocifrenim padom.Video, koji predstavlja 60 odsto poslovanja satelitskog operatera, zabeležio je prihode od 164 miliona evra u prvom kvartalu, što je pad od 3,4 odsto na kvartalu i 9,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupni prihodi su pali za 2,4 odsto, na 273 miliona evra.

Eutelsat kaže da brojke uključuju uticaj ranog neobnavljanja ugovora o kapacitetu sa Digitürkom od sredine novembra 2022. godine. Međutim, njegove projekcije, koje su inače u skladu sa sektorom u celini, isključuju efekat ruskih i iranskih sankcija koje će biti uvedene punih 12 meseci u odnosu na šest meseci u periodu od 2022. do 2023. godine.

Profesionalni video prihodi, koji čine manje od 10% video vertikale, takođe su smanjeni, što odražava manju povremenu upotrebu.

Kvartalno na kvartalu, prihodi četiri operativne vertikale, uključujući vladine usluge, fiksnu povezanost i mobilnu povezanost, smanjeni su za 2,3% kao i obično.

Broadband TV News ekskluzivno razgovara sa Erwanom Luherneom, MD SPI Internationala, o kompaniji i njenim planovima za budućnost.