PCTV povećao video usluge širom Latinske Amerike sa Eutelsat-om

PCTV povećava video usluge širom Latinske Amerike višegodišnjim sporazumom o satelitu EUTELSAT 117 West A

  • Vodeći emiter PCTV povjerava Eutelsatu da proširi doseg i pristupi novim tržištima širom Latinske Amerike
  • Jačanje Eutelsatovog vrhunskog 117° West TV susjedstva u Meksiku i cijeloj Latinskoj Americi
  • Dugogodišnje partnerstvo koje pokazuje posvećenost Eutelsat-a svojim klijentima

PARIS, MEKSIKO CITY — PCTV, podružnica vodećeg meksičkog kablovskog operatera Megacable Comunicaciones, još jednom je povećala svoje kapacitete na satelitu Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) EUTELSAT 117 West A putem višegodišnjeg sporazuma. Dodatno jačajući decenijsko partnerstvo između PCTV-a i Eutelsata, ovaj novi sporazum proširuje video usluge PCTV-a iz Meksika u zemlje širom regiona Latinske Amerike.PCTV je inovativni proizvođač i distributer sadržaja, koji nudi širok spektar integrisanih medijskih rešenja za pratnju svojih klijenata. Kompanija upravlja platformom za video distribuciju na 117° zapadno, isporučujući TV kanale kablovskim head-endovima u Meksiku i širom Latinske Amerike. Novi resursi na EUTELSAT 117 West A omogućit će PCTV-u da pruži širi spektar video usluga, proširujući svoj trenutni domet pristupom novim i neiskorištenim tržištima.

Eutelsatova 117° zapadna lokacija je premium TV kvart za Latinsku Ameriku, nudeći panregionalnu distribuciju glavnih mreža i provajdera sadržaja. Sa izuzetno jakom penetracijom kablovske glave, preko 92% najboljih pay-TV operatera u Latinskoj Americi dobija svoj sadržaj sa 117° zapada. Oko 400 TV kanala, 80 u HD-u, trenutno se distribuira u preko 45 miliona TV domova. 117° West je također rastući besplatni TV kvart sa 100 TV kanala koji se emitiraju na čistim, uključujući kanale ključnih regionalnih javnih i privatnih emitera.

Komentarišući ugovor, José Ignacio González-Núñez, Eutelsat Americas Video SVP, rekao je: “Oslanjajući se na kontinuirani uspeh našeg partnerstva sa jednim od naših najistaknutijih klijenata u Meksiku, Eutelsat je posvećen daljem učvršćivanju takvih odnosa ne samo putem satelitskih usluga, već i sveobuhvatnijim, prilagođenijim rešenjima koja koriste iskustvo PCTV-a kao performantnog kablovskog operatera širom Latinske Amerike. Ponosni smo na kontinuirano povjerenje PCTV-a u našu flotu i službu.”

Jorge Alejandro Tanaka, izvršni direktor PCTV-a i šef za generisanje sadržaja i marketing u Grupo Megacable, dodao je: “Partnerstvo između PCTV-a i Eutelsata postavlja jasnu mapu puta za nas da ostanemo na čelu naše industrije pružajući nam pristup njihovim opsežnim, pouzdanim i performantnim rešenjima za isporuku sadržaja, uključujući najsavremenije satelite u regionu. Ovim dogovorom, PCTV uparuje svoj inovativni video teleport sa Eutelsat portfoliom proizvoda i siguran sam da će to zadržati naše liderstvo na tržištu i osigurati da naše usluge video distribucije i doprinosa prevazilaze potrebe kupaca u svakom ciljanom sektoru.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles