skip to Main Content
Poljska: TVP ponovo pokreće 4K kanal

Poljski javni emiter TVP ponovo će pokrenuti svoj Ultra HD kanal TVP 4K ove nedjelje (20. novembra) kako bi ponudio praćenje Svjetskog prvenstva u Kataru.

Kanal će početi sa zemaljskim probnim programima 18. novembra, zamjenjujući TVP1, TVP2 i TVP Info na testnom multipleksu javnog emitera. Međutim, TVP World, TVP Dokument, TVP Polonia, TVP Nauka i TVP Rozrywka nastavit će se distribuirati na potonjem u HD-u.

TVP 4K će također nuditi nekoliko desetina kablovskih i satelitskih operatera uključujući Canal+, Vectra (Vectra, Multimedia Polska, SGT, Evio i Elsat), Orange, Toya, Inea, T-Mobile, Avios, Promax, Telpol i Telewizja Kablowa Chopin.

Komentarišući ponovno pokretanje, Marcin Klepacki, direktor TVP distribucije, rekao je: “TVP je lider u distribuciji televizijskog signala najviše rezolucije. Ponovno pokretanje TVP 4K kanala odgovor je na očekivanja fudbalskih navijača širom Poljske. Svi prenosi i retransmisije utakmica sa Svjetskog prvenstva u Kataru biće urađeni u UHD kvaliteti, zahvaljujući čemu će ljubitelji fudbala – kao iu slučaju Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. i Eura 2020. – moći osjetiti jedinstvenu atmosferu ovaj fudbalski festival”.

83

Vezani članci

turksat-jaca-veze-sa-afrikom

Türksat jača veze sa Afrikom

Türksat je potpisao memorandum o saradnji sa Crystal TV-om, koji emituje sa svog satelita Türksat 4A u Gani. U saopštenju...

uspjesno-lansiran-satelit-arabsat-badr-8

Uspješno lansiran satelit Arabsat Badr-8

Arabsat Badr-8 uspješno lansiran: s Airbusovim inovativnim optičkim komunikacijskim korisnim opterećenjem TELEO TOULOUSE — The Airbusov satelit Arabsat Badr-8 Lansiran...

Back To Top
Search