Poplava novih RTL kanala u Mađarskoj

0
Mađarska medijska kompanija RTL Magyarország (RTL Mađarska) pokrenuće nove televizijske kanale 15. decembra 2023. godine. Nakon njihovog uključivanja, medijski gigant će na domaćem tržištu biti prisutan sa 12 televizijskih stanica. Osim toga, gledatelji u jesenskoj RTL sezoni mogu računati na nove serije i zabavne formate koji su uspjeli u drugim dijelovima svijeta.

Uskoro će se portfelj RTL Magyarország r proširiti na 4 potpuno nova kanala: Kölyökklub, Moziklub, Sorozatklub i RTL OTTHON. Svaki će biti upućen različitoj ciljnoj grupi sa prilagođenim sadržajem.
 
Kölyökklub je ranije bio dječji programski blok na RTL-u . Sada će se emitovati kao poseban kanal, nudeći nezaboravne klasike kao što su “Tom i Džeri”, “Knjiga o džungli” i “Peter Pan”, kao i svetski poznata nova izdanja: “Edmond & Lucy”, “Petit Malabar”. “, i ” Jonal.”
 
Moziklub će predstaviti poznate evropske filmove. Namijenjen je da bude zanimljiv ljubiteljima krimića, romana i klasičnih komedija.
 
Sorozatklub će se fokusirati na kriminalističke, romantične i dramske serije. Raspored će, između ostalog, biti ispunjen: “Agatha Raisin”, “Father Brown” i “Schloßhotel Orth”.
 
RTL OTTHON će prikazati sve što je vezano za gastronomiju i uređenje interijera. Gledaoci će također moći naučiti DIY savjete i prakse. Bit će programa kreiranih sa zvijezdama kuhara kao što su Gordon Ramsay i Jamie Oliver.
 
RTL Magyarország je do sada upravljao sa 8 kanala na domaćem tržištu: RTL, RTL KETTŐ, RTL HÁROM, RTL Gold, Film+, Cool TV, Sorozat+ i Muzsika TV.satkurier.pl