skip to Main Content
Priča se da je Canal+ zainteresovan za Sky Deutschland

Francuska pay-TV grupa Canal+ očigledno zajedno s drugim investitorima procjenjuje moguće preuzimanje njemačkog pay-TV operatera Sky Deutschland.

Canal+, dio francuske medijske kompanije Vivendi, mogao bi učestvovati u konzorcijumu koji uključuje njemačkog telekomunikacionog provajdera United Interneta, navodi se u izvještaju njemačke industrijske publikacije Clap . Canal+ bi ovom poduhvatu doprinio svojim iskustvom na plaćenoj televiziji i sadržajima, dok bi United Internet dodao širokopojasni i mobilni pristup.

Canal+ je nedavno stekao ekskluzivna prava za prijenos uživo utakmica UEFA Lige prvaka, UEFA Lige Evrope i UEFA Lige Konferencije za svoj pay-TV kanal i streaming servis u Austriji, naglašavajući svoje rastuće ambicije na tržištu njemačkog govornog područja.

U Austriji Canal+ sarađuje sa telkom A1 Telekom Austria. Zajedničko ulaganje sa United Internetom kao dio akvizicije Sky Deutschland bi ličilo na ovu strategiju u Njemačkoj.

Canal+ je već prisutan na njemačkom tržištu sa svojom produkcijom filmova Studiocanal i sa M7 Deutschland, provajderom TV kanala i usluga operaterima kablovske i IPTV mreže.

Prvi izvještaji da američka matična kompanija Comcast razmatra prodaju Sky Deutschland pojavili su se u oktobru 2022. godine, što sugerira da bi se njemački pay-TV posao mogao procijeniti na oko milijardu eura.

230

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search