Skip to content

Prihodi od Gilat FY porasli za 12%

prihodi-od-gilat-fy-porasli-za-12%

Gilat Satellite Networks, koji najveći deo svog novca zarađuje obezbeđivanjem opreme za povezivanje za usluge satelitskih operatera, prijavio je dvocifreni rast prihoda i profita za 2022. godinu. Kompanija sa sjedištem u Izraelu u svojim smjernicama za 2023. prognozira više od istog kao što se oporavila satelitska industrija.

Gilatov prihod u četvrtom kvartalu od 73 miliona dolara, rast od 8% y-o-y i prihod u 2022. godini od 240 miliona dolara, što je povećanje od 12% y-o-y. Gilatova prilagođena EBITDA za godinu dana iznosila je 25 miliona dolara, što je povećanje od 64% y-o-y.

Izvršni direktor Gilata Adi Sfadia rekao je da se tržište povezivanja tokom leta (IFC) sada oporavilo od pandemije COVID-19 i da se vratilo na stope rasta prije COVID-a.

Gilat ima veze sa snabdevanjem sa SES-om (na SES-17 i mPOWER satelitima koji se sada primenjuju), i Intelsatovim zemaljskim komunikacionim čvorištima. Takođe snabdeva Hispasat nove Amazonas Nexus letelice povezivanjem.

U podnesku od 14. februara američkoj Komisiji za hartije od vrednosti, Gilat je potvrdio rezervisane porudžbine u vrednosti od “desetine miliona dolara” za modeme i primopredajnike za komunikacione mreže u letu.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept