Prihodi od Gilat FY porasli za 12%

0
prihodi-od-gilat-fy-porasli-za-12%

Gilat Satellite Networks, koji najveći deo svog novca zarađuje obezbeđivanjem opreme za povezivanje za usluge satelitskih operatera, prijavio je dvocifreni rast prihoda i profita za 2022. godinu. Kompanija sa sjedištem u Izraelu u svojim smjernicama za 2023. prognozira više od istog kao što se oporavila satelitska industrija.

Gilatov prihod u četvrtom kvartalu od 73 miliona dolara, rast od 8% y-o-y i prihod u 2022. godini od 240 miliona dolara, što je povećanje od 12% y-o-y. Gilatova prilagođena EBITDA za godinu dana iznosila je 25 miliona dolara, što je povećanje od 64% y-o-y.Izvršni direktor Gilata Adi Sfadia rekao je da se tržište povezivanja tokom leta (IFC) sada oporavilo od pandemije COVID-19 i da se vratilo na stope rasta prije COVID-a.

Gilat ima veze sa snabdevanjem sa SES-om (na SES-17 i mPOWER satelitima koji se sada primenjuju), i Intelsatovim zemaljskim komunikacionim čvorištima. Takođe snabdeva Hispasat nove Amazonas Nexus letelice povezivanjem.

U podnesku od 14. februara američkoj Komisiji za hartije od vrednosti, Gilat je potvrdio rezervisane porudžbine u vrednosti od “desetine miliona dolara” za modeme i primopredajnike za komunikacione mreže u letu.

Advertisement