Prihodi od Gilata porasli za 6% YoY

0
prihodi-od-gilata-porasli-za-6%-yoy
Prihodi od Gilata porasli za 6% YoY

Gilat Satellite Networks, specijalista u tehnologiji satelitskog umrežavanja, rješenjima i uslugama, objavio je svoje rezultate za treći kvartal, koji je završen 30. septembra 2023. godine.

Adi Sfadia, izvršni direktor Gilat-a, prokomentarisao je: “Duboko smo tužni zbog tragičnih događaja 7. oktobra u Izraelu. Naše misli i molitve su sa žrtvama ovog stravičnog napada – ubijenima, taocima, ranjenicima i njihovim porodicama. Veoma smo ponosni na odgovor naših zaposlenih na ovu krizu i njihovu posvećenost kompaniji u ovom periodu. Takođe želimo da se zahvalimo našim klijentima i dobavljačima i svetskoj zajednici u celini na njihovoj punoj podršci. Kao snažna globalna kompanija sa operativnim i razvojnim centrima širom sveta, naše poslovanje i dalje nije pogođeno nedavnim događajima u Izraelu. Nastavljamo da pažljivo pratimo situaciju i sproveli smo relevantne mere i osvežili naše planove kontinuiteta poslovanja kako bismo minimizirali svaki potencijalni efekat, ako uopšte, na naše poslovanje.”“Zadovoljni smo našim rezultatima, posebno kontinuiranim rastom prihoda u kombinaciji sa solidnim poboljšanjem profitabilnosti. Prijavili smo značajno poboljšanu profitabilnost, uključujući prilagođenu EBITDA, pokazujući operativnu polugu svojstvenu našem poslovanju. Tekuće dobre performanse bile su posledica kontinuiranog sve većeg interesovanja za naša rešenja, kao i napretka u prostoru satelitskih komunikacija uopšte. Naše snažne performanse u 2023. godini do danas su generisale prilagođenu EBITDA od 27 miliona dolara (25,2 miliona evra) u devet meseci zaključno sa 30. septembrom 2023. godine, što već premašuje prilagođenu EBITDA od cele 2022. godine. S obzirom na našu vodeću poziciju na tržištu i mogućnosti koje vidimo ispred, radujemo se nastavku rasta u 2024. godini i šire.”

Finansijski detalji uključuju:

  • Prihodi od 63,9 miliona dolara, što je povećanje od 6% u odnosu na 60,4 miliona dolara u trećem kvartalu 2022. godine;
  • GAAP operativni prihod 12,7 miliona dolara u odnosu na 3,4 miliona dolara u trećem kvartalu 2022. godine; GAAP operativni prihod u ovom kvartalu uključuje jednokratni drugi prihod, neto, od 7,4 miliona dolara koji je zabilježen u vezi sa poravnanjem pravnih postupaka na Filipinima i prodajom nekretnina u Bugarskoj;
  • Prilagođena EBITDA od 9,5 miliona dolara, što je za 30 odsto više u poređenju sa 7,3 miliona dolara u trećem kvartalu 2022. godine.