Prihodi od plaćene televizije u Evropi pali za 5 milijardi dolara

Prihodi od plaćene televizije u Evropi pali za 5 milijardi dolara

Prihodi od platnih TV plaća u zapadnoj Evropi smanjit će se za gotovo 5 milijardi dolara između 2022. i 2028. godine na 22 milijarde dolara – što je pad od 18%. Broj pretplatnika payTV-a će pasti za 7%, pa će prihodi padati brže – otkrivajući niže TV ARPU-ove i manji naglasak na TV-u od operatera.

Zapadna Evropa plaća TV prihode po platformi - Digitalni kabl, Analogni kabl, IPTV, Pay Satellite DTH), Pay DTT - 2022, 2023, 2028

Prihodi od plaćanja TV padaće u svim zemljama u regionu, osim na Malti, između 2022. i 2028. godine. Velika Britanija i Francuska će pasti za milijardu dolara.

Simon Murray, glavni analitičar u Digital TV Researchu, rekao je: “Prihodi IPTV-a nadmašili su digitalni kabl 2022. godine. IPTV će nadmašiti satelitsku televiziju 2025. godine i postati najunosnija platforma.

Satelitska televizija izgubiće tri milijarde dolara između 2022. i 2028. godine Pretplatnici satelitske televizije pretvaraju se u platforme koje nude širokopojasne veze.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top