Privatna investicijska grupa pregovara o kupovini DirecTV-a i Dish Network-a

Privatna investicijska kompanija Apollo Global Management pregovara o kupovini AT & T-ove satelitske TV usluge, DirecTV, zajedno sa konkurentskom mrežom za jelo.

Komplicirana transakcija omogućila bi AT&T-u da iskrca oko 20 milijardi dolara duga, zadržavajući pritom kontrolu nad satelitskom uslugom. To bi također omogućilo izvršnom direktoru mreže Dish Charlie Ergenu da rastereti poslovanje kompanije koja plaća uz naplatu i TV, prema Fox Businessu , koji je priču prvi put izvijestio na osnovu informacija iz izvora upoznatih sa situacijom.Ergen, koji je nedavno fokus kompanije prebacio na bežične mreže i 5G, nije krio svoju želju da kombinira dva satelitska poslovanja.

AT&T, koji je 2015. godine kupio DirecTV za 49 milijardi dolara, kupio je i Time Warner za 85 milijardi dolara, slajući svoj dug u stratosferu.

Apollo, koji u portfelju imovine ima oko 250 milijardi dolara, osigurao bi financiranje posla u zamjenu za manjinski udio u kombinovanom entitetu. Tvrtka se specijalizirala za transakcije otkupa s polugom i kupovinu vrijednosnih papira u problemu koji uključuju restrukturiranje poduzeća, posebne situacije i konsolidacije u industriji. U njenom vlasništvu su Caesars Entertainment Corporation, CareerBuilder, ADT i Rackspace.

AT&T je Foxu rekao da je dobio ponudu, ali da u ovom trenutku nije bilo aktivnih rasprava.

Generalni direktor John Stankey, koji je ujedno i izvršni direktor WarnerMedia, prošlog mjeseca ponovio je AT & T-ovu podršku DirecTV i vrhunsku video jedinicu AT&T TV Now.

“Stalno promatramo portfelj [poslovanja]”, rekao je Stankey za The Wall Street Journal . “To je uobičajeni tok poslovanja i to nije svojstveno DirecTV-u.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles