skip to Main Content
Pro7Sat1 proširuje partnerstvo sa DTM-om

Njemačka medijska grupa ProSiebenSat1 osigurala je domaća prava za emitovanje popularne serije automobila za putovanja DTM (Deutsche Tourenwagen Masters). Opisan kao dugoročno partnerstvo, ugovor o obnovi daje Pro7Sat1 prava na linearne kanale i digitalne platforme. Posao je dogovorio Pro7Sat1 sportski poslovni odjel Seven. Jedan nosilac sporta i prava ADAC (Njemački automobilski klub).

Ekskluzivno partnerstvo će vidjeti sve DTM utrke prikazane uživo iu cijelosti na besplatnim TV kanalima Pro7Sat1. Ovo pokriva osam trkačkih sastanaka od maja do oktobra, održanih u Njemačkoj, Austriji i Holandiji. Osnovna pokrivenost će biti dopunjena dodatnim izlazom na digitalnim platformama Joyn and ran. Dok je Joyn opći servis za strimovanje zabave, ran je posebna sportska platforma. Potonji će prikazati kvalifikacione sesije i imati tim na terenu koji pokriva priče pored staze.

Komentirajući, direktor sporta Alexander Rösner je rekao: „Naše partnerstvo sa DTM-om se nastavlja besprijekorno. U posljednje dvije godine serija se značajno razvila i pokazala veliku hrabrost za implementaciju promjena. Ne samo da je sinonim za moto sport najvišeg standarda, već kombinuje tradiciju i inovaciju. Sa našim vođenim trkačkim timom ispričat ćemo njegove priče na stazi i van nje.”

Predsjednik ADAC Sporta dr. Gerd Ennser je dodao: „ProSieben je posljednjih godina razvio visok stepen stručnosti u motosportu i uspostavio veliki udio na tržištu u mladoj ciljnoj grupi, što je važno za DTM. DTM je vodeći brod njemačkog motosporta i, u ProSiebenu, imamo savršenog TV partnera za ovu seriju. Radujemo se saradnji sa ProSiebenom u narednim godinama.”

77

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search